"Degeaba dispunem de cele mai performante utilaje existente la un moment dat pe piaţă, dacă resursa umană nu e bine pregătită. De aceea, este necesar să ne axăm pe gestionarea resurselor bugetare alocate educaţiei şi cercetării, şi să evităm folosirea unor termeni cum ar fi cel de "cheltuieli bugetare’.
Acesta a mai spus că este nevoie ca miniştrii care s-au succedat prin diversele cabinete guvernamentale să îşi asume răspunderea pentru deciziile luate cu privire la gestionarea resurselor bugetare şi să poată fi traşi la răspundere, inclusiv penal, în cazul în care sunt descoperite nereguli.

Preşedintele CONPIROM mai crede că angajaţii din mediul privat trebuie să-şi schimbe percepţia negativă cu privire la angajaţii din sectorul public.

"Dacă mediul privat constituie combustibilul, angajaţii din sectorul public reprezintă motorul economiei. Din păcate, cifrele înregistrate pe primele şase luni ale acestui an arată clar că rezultatele obţinute de unele sectoare ale economiei sunt sub nivelurile estimate la începutul anului. Este vorba în special de agricultură, dar şi de industria metalurgică şi de cea constructoare de maşini, sectoare cheie ale economiei naţionale".

Vasile Turcu a făcut declaraţiile în cadrul conferinţei de lansare a studiului "Productivitatea muncii în sectorul public", realizat de o echipă de experţi români şi italieni, axat pe analizarea rezultatelor politicilor naţionale şi ale reformelor aplicate până acum în administraţia publică. Studiul s-a mai concentrat pe cuantificarea efectelor concrete ale proceselor de descentralizare, rezultatele politicilor de raţionalizare a cheltuielilor şi pe eficienţa managementului cheltuielilor publice.