Autoritățile de la Ankara informează că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese provocate de pandemia de coronavirus. În plus, numărul celor contaminați este de 31.896. Printre aceștia se află și persoane infectate cu virusul necruțător dar care sunt asimptomatice.

Ministrul turc la Sănătății a afirmat că numărul înregistrat este mai mic decât în ziua precedentă, când au fost raportate 32.736 de cazuri cu coronavirus. Ziua precedentă a fost ziua în care s-a înregistrat cel mai mare număr raportat la Ankara de la începutul pandemiei.

Erdogan a anunțat noi restricții

La finalul lunii noiembrie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat introducerea unor noi măsuri pentru diminuarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Potrivit președintelui, cetăţenii nu vor avea permisiunea să iasă din case între orele 21.00-05.00 în cursul săptămânii şi nici în weekend de vineri, ora 21.00, şi până luni, ora 05.00, a afirmat Erdogan. Unele sectoare, precum lanţul de aprovizionare şi producţie, vor fi exceptate de la aceste măsuri, care vor intra în vigoare de marţi, a precizat el, conform Reuters.

Timp de patru luni, Turcia a anunţat numai cazurile simptomatice, însă începând de miercuri a raportat toate cazurile. Bilanţul deceselor de la începutul epidemiei în martie este de 13.746. Una din măsurile adoptate de guvernul turc de la începutul pandemiei cu coronavirus a fost testarea în masă a populaţiei.

Primul caz de infecție în Turcia cu noul coronavirus a fost confirmat la 11 martie 2020 Au fost închise școlile și universitățile din Turcia, iar evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori. La 16 martie 2020, au fost suspendate în Turcia rugăciunile colective în moschei, inclusiv marea rugăciune de vineri din religia islamică. La 17 martie 2020, a fost anunțat primul deces legat de epidemia de coronavirus din țară. Acesta era un bărbat în vârstă de 89 de ani, care ar fi luat virusul prin contact cu un angajat chinez.