„Am avut proiect de lege de șosea rapidă Galați-Brăila-Slobozia-București. E o soluție foarte simplă Galați-Brăila-Slobozia-Drajna, ca să te legi de București”, a declarat Tudose la acea vreme, potrivit clipului difuzat de Adevarul.ro.

„Și atunci vorbești de industrie, că poți să cari legume și ce mai vrei, fără să le faci borș până la București, că dai prin toate gropile și iese bulion deja. Concesionează drumul. Și atunci în loc să pun 10.000 de frâne prin toate satele și să merg cu 50 km/h și să fac patru ore, să-mi borșească legumele, poate dă omul, nu știu, 5 lei la intrarea pe autostradă”, a menționat actualul premier desemnat.

Întrebat dacă sunt investitori dispuși să finanțeze o astfel de inițiativă, Tudose a răspuns: „Dumnezeule mare, cu cârdul!”

Și atunci de ce nu se bagă? – a întrebat realizatorul emiriunii.

„Păi fiindcă nu poți să le iei șpagă la băieții ăia. De asta. Nu poți să le ceri șpagă, nu? Ăla nu-ți dă șpagă. Vine chinezul să dea șpagă? Nu”, a spus Tudose.

El a făcut referire și la un proiect local, despre care a spus că nu a mai fost dus la bun sfârșit după ce s-a schimbat guvernarea.

„De asta nu s-a făcut nici podul atunci, nu? Am plecat de la guvernare, lăsasem proiectul gata, țineți minte, sunteți brăilean. Veniseră chinezii cu excavatorul, se uitau cu luminițe, dar au venit băieții ăștialalți… s-a închis Centura București, la fel… „, a explicat Tudose.

„Am fost în China, în calitate de președinte al Comisiei Economice, la invitația Guvernului chinez, cu o delegație. Oamenii aceia s-au uitat în ochii noștri și ne-au spus că ei sunt în stare să facă, pe banii lor, 2.000 km de autostradă pe an. Nu ne-am mișcat de pe scaune. Am zis că poate e o greșeală de traducere, i-am rugat să scrie, cu cifre – 2.000 de kilometri pe an pe banii lor. De ce nu-i lăsăm? Pentru că nu mai pot să lucreze firmele care trebuie la autostradă. De-aia”, a adăugat actualul premier.

Cine sunt cei care încasează sumele acestea? – a întrebat realizatorul.

„Domnule, eu știu sigur că dumneavoastră nu, și eu nu. Că dacă încasam, nu mai eram aici. Le încasează băieții deștepți, vedeți cine lucrează la autostrăzi și cine le dă lucrările”, a răspuns Mihai Tudose.