“Da, vom merge mai departe cu ea, da, va fi aplicată Legea salarizării, nu, nu va scădea nicio leafă, de la 1 ianuarie “, a declarat Mihai Tudose, luni seară, la Antena 3, întrebat despre reproşul sindicatelor cu privire la măsura privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi dacă Guvernul va merge mai departe cu această măsură.

Premierul a adăugat că toate aceste lucruri poate nu au fost explicate de Guvern printr-un mesaj clar.

“Poate că am greşit şi noi pierzându-ne în explicaţii, în explicaţii foarte teoretice, cu foarte multe exemple, cu foarte multe analize, când până la urmă omul vrea un mesaj foarte clar. În mediul privat în niciun caz nu vor scădea, acolo pot să crească, am vorbit cu angajatorii, am vorbit cu patronatele, chiar sunt fericiţi că în aceeaşi anvelopă salarială, la aceleaşi cheltuieli cu personalul pot creşte lefurile. În ceea ce priveşte angajaţii la stat, bugetarii, toate vor creşte”, a declarat premierul.

El a menţionat că vor fi făcute “reglaje fine la câteva categorii speciale” şi s-a referit din nou la situaţia sporurilor anumitor angajaţi din sistemul de sănătate.

“În ceea ce priveşte sistemul de sănătate fiindcă acolo intervin şi nişte sporuri, altele decât cele normale. Au fost şi exagerări, poate multe, şi au recunoscut-o liderii sindicali, sunt zone din medicină unde era salariul de bază la care se adăuga încă un spor de încă un salariu la care se adăugau alte sporuri de 100%. Ajungeai în final la a lua la patru salarii de bază din jocul acesta cu 100% peste 100% peste 100%. Lucrurile nu pot merge aşa şi nu erau numai pe oamenii din sistemul sanitar cei care chiar profesau, adică s-a ajuns ca o dactilografă dintr-un spital să aibă un salariu cât un profesor universitar, cu tot respectul pentru munca domniei sale, dar totuşi anumite lucruri erau scăpate de sub control din această joacă a sporurilor”, a afirmat Tudose.