Până pe 16 noiembrie, voluntarii Orange și-au propus să recicleze cât mai multe telefoane mobile, în cadrul proiectului „Săptămâna Voluntariatului”, pentru a susține programul YouthBank al Asociației pentru Relații Comunitare (ARC).

Astfel, pentru fiecare telefon reciclat, Orange va dona 3 euro către YouthBank, program care încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora prin proiecte de voluntariat pe care ei le concep și le implementează.

Fiecare dintre noi este invitat să se alăture proiectului, venind până la finalul săptămânii cu telefoanele în orice magazin din rețeaua Orange shop. Sute de telefoane mobile au fost reciclate încă din primele zile ale campaniei.

Tot în cadrul „Săptămânii Voluntariatului”,  s-au pus bazele unei colecții de cărți digitale, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României din Bucureşti și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj. Astfel, peste 100 angajați ai Orange, împreună cu zeci de tineri din ONG-uri și mediul universitar, au transformat o serie de cărți și cărți poștale în format electronic pentru publicul larg și în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere. Materialele digitalizate vor fi disponibile abonaților pe site-ul celor două biblioteci.