Trucul simplu pentru a îndepărta rugina de pe o tigaie de fontă

Un expert în curățare împărtășește un truc simplu pentru salvarea unei tigăi din fontă care a fost acoperită de rugină. Tigăile din fontă sunt grozave, dar pot fi foarte greu de curățat. Mai ales când încep să apară pete de rugină.

Într-o postare pe Instagram Nicole Jacques (@itsnicolejacques), care este specializată în trucuri de bucătărie și sfaturi de curățare, a distribuit un videoclip despre cum poate fi readusă la viață o tigaie de fontă ruginită. Folosind doar bicarbonat de sodiu, apă și oțet alb, ea arată cum îndepărtează rugina și face tigaia să arate ca nouă, potrivit Thecooldown.

Cum se îndepărtează rugina de pe o tigaie de fontă

După ce își pune o pereche de mănuși, Jacques stropește bicarbonat de sodiu pe tigaie și o freacă pentru a îndepărta bucățile de rugină.

„Apoi, transformați bicarbonatul de sodiu într-o pastă cu puțină apă și spălați sau lăsați să stea peste noapte”, explică Jacques.

„Apoi adăugați puțin oțet alb, lăsând amestecul să facă magia, înainte de a clăti tigaia și de a o lăsa să se usuce. Veți observa că va arăta ca nouă”, spune Jacques.

De ce este mai bun acest truc

Prin curățarea tigăii din fontă cu produse de curățat de uz casnic, economisiți bani și țineți vasele de gătit departe de groapa de gunoi. Fonta este susceptibilă la rugină, dar puțină rugină nu este un motiv pentru a vă arunca tigaia.

În loc să cheltuiți bani pe o tigaie nouă sau pe produse de curățare specializate, este mai ieftin și mai ușor să mergeți în cămară și să folosiți ceea ce aveți deja. Procedând astfel, cratițele vor avea o a doua viață și voi veți economisi bani, recuperând tigaia.

Ce spun cei care au încercat trucul

Videoclipul lui Jacques este o veste grozavă pentru cei care căutau soluții pentru a curăța tigăile și cratițele din fontă ruginită.

„Am reușit să readuc la viață tigaia preferată din fontă în acest weekend!” a scris unul.

Un al doilea utilizator a spus: „Ești într-adevăr un magician/vrăjitor și nu pot să-ți spun cât de mult te prețuiesc”.

Cum putem să menținem cratițele și tigăile de fontă cât mai curate

Grăsimea lipicioasă de pe ustensilele din bucătărie, începând de la cratițe, tigăi, linguri și altele, poate fi îndepărtată ușor, cu câteva ingrediente surprinzător de simple. Este vorba de ingrediente pe care le avem în casă: detergent de vase, oțet și bicarbonat de sodiu.

De asemenea, este nevoie de bureți moi sau cârpe din microfibră și o periuță de dinți mai veche. Detergentul de vase are o capacitate incredibilă de a elimina grăsimea și este non-abraziv. Detergentul de vase conține agenți tensioactivi ,care fac mai ușoară clătirea murdăriei. Când agenții tensioactivi intră în contact cu reziduurile grase de pe vase, grăsimea se înmoaie imediat.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt ingrediente utile pentru îndepărtarea acestor pete dificile. Un amestec din jumătate apă și oțet este, de asemenea, cea mai bună soluție pentru curățarea vaselor îmbibate de grăsime. Oțetul alb îndepărtează petele de grăsime de pe aproape orice suprafață. Dacă ați depistat o pată uscată de murdărie în interiorul cratiței frecați- o cu o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă. Acest amestec este suficient de abraziv pentru a îndepărta petele.

Pete de grăsime care nu vor să iasă

Dacă ați descoperit o crustă de murdărie care nu iese cu niciun chip, luați o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți și frecați pata cu bicarbonat de sodiu, până când acțiunea abrazivă o eliberează. La final, ștergeți cratița cu o cârpă sau cu un burete din microfibră umedă.