Cele mai moderne culori pentru primăvara 2023 – culori pastelate, roz, violet, ombre

Pe podiumurile celor mai mari evenimente de modă recente din lume a dominat culoarea. Designerii au folosit în colecțiile lor nu numai culorile bine-cunoscute de anul trecut, dopamine dressing (care sporesc starea de spirit, energic) și Viva Magenta, aclamată drept culoarea anului, ci și toate nuanțele de violet. Aceasta a apărut în colecțiile de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați pentru primăvara și vara 2023 la PatBo, Carolina Herrera și Coach, printre alții. Pe lângă aceasta, vor fi la modă și nuanțele pastelate de roz și baby blue.

Pentru echilibru, designerii folosesc, de asemenea, negrul într-o versiune gotică sau dark academia (personajul iconic Wednesday din The Adams Family va fi o inspirație perfectă aici).

O tendință interesantă care ne poartă într-o călătorie sentimentală în trecutul modei este culoarea care se întrepătrunde cu ombre. Aceasta a apărut pe podium în juxtapunere cu croielile minimaliste și elegante ale costumelor și jachetelor, cămășilor, rochiilor și pantalonilor largi pentru femei. Atât pastelurile, cât și roșul saturat, portocaliul sau verdele au fost folosite pentru a crea pete de culoare interesante.

Culoarea bej va rămâne, de asemenea, în tendințe, care a fost prezentată într-un total look în cadrul show-ului: Tod’s, Akris și Aerom. Acestea sunt surse de inspirație interesante, deoarece culoarea vine în atât de multe nuanțe încât devine o bază universală pentru orice tip de culoare. Poate veni în culori neutre, caramel cald sau rece stins. Ea cucerește eleganța, chiar și atunci când stilul permite elemente tipic sportive.

Atunci când vine vorba de combinații monocrome, merită să vă jucați nu atât cu nuanțele, cât cu o varietate de texturi și finisaje, de exemplu, Akris propune un material ușor lucios al pantalonilor cu talie înaltă și o jachetă de cămașă lejeră cu un top clasic. Merită, de asemenea, să acordați atenție calității materialului, care va fi de o importanță capitală cu o astfel de culoare. De exemplu, puteți alege rochii și pulovere din cașmir de la Allude, haine din in de la Deha, sau seturi confortabile tricotate de la Varley și Juvia.

 Ce va fi la modă în primăvara 2023? Combinarea pieselor sport cu cele elegante

Moda se orientează din ce în ce mai mult către elemente din îmbrăcămintea sport. În 2023, hanoracele cu glugă vor fi la modă în ținutele glamour și de seară, dar și ca accesoriu pentru stilurile casual și sport. Această tendință, de altfel, nu se demodează, ci se dezvoltă și mai mult. Stilurile sportive tipice sunt combinate cu forme elegante, cum ar fi pantalonii scurți croiți cu o curea clasică, pantalonii de trening purtați cu o cămașă sau un palton și hanoracele stilizate cu pantaloni de costum.

Moda pentru 2023 continuă să se bazeze pe confort, urmat nu numai de alegerea tăieturilor, ci și a materialelor potrivite. Cele mai preferate materiale vor fi cele naturale: mătase, bumbac, lână merinos, cașmir, dar și țesături și tricotaje reciclate.

 Trenduri primăvară-vară 2023 în moda de damă: flori redimensionate, detalii floristice

S-ar părea că modelele florale sunt parte integrantă a sezonului de primăvară sau de vară și este dificil să găsești ceva original și demn de a fi în tendințe în legătură cu ele. Cu toate acestea, designerii nu renunță la acest model popular și îl pun pe un piedestal în acest an. Florile vor fi redimensionate, în centrul atenției, în formă 3D sau ca un detaliu care atrage atenția.

Ele apar ca decorațiuni monstruoase pe rochii minimaliste la Loewe, ornamente 3D pe rochii delicate de la Acne sau imprimeuri mari la Michael Kors. Acestea din urmă pot fi regăsite în colecțiile disponibile la S’portofino, inclusiv în brandurile ultrafeminine Love Shack Fancy sau Camilla. Modelele florale apar nu doar pe rochii și fuste, ci și pe hanorace și jachete pentru femei, de exemplu la Mackage sau Deha. De asemenea, ele pot fi foarte des întâlnite în colecțiile de îmbrăcăminte sport de la mărci de top.

Florile vor apărea și în garderoba bărbaților. Versace, de exemplu, oferă în ultima sa colecție cămăși cu modele în buchete exotice neon. Acestea vor continua moda vestimentației cu dopamină și a culorilor neon.

Trenduri primăvară-vară 2023 în moda de damă: haine din piele

Atât garderoba bărbaților, cât și cea a femeilor pentru primăvara 2023 ar trebui să includă haine din piele. Prada oferă pantaloni scurți din piele pentru bărbați, în timp ce Chloe și Bottega Veneta oferă rochii cu forme interesante. Apar atât croieli mai mulate, cât și oversize și chiar futuriste. De asemenea, cel mai bine este să alegeți pielea într-o culoare interesantă, cum ar fi verde sticlă, roșu sau maro ciocolatiu. Hainele din piele pentru bărbați și femei pot fi găsite în prezent în colecțiile Bogner (jachete pentru femei și bărbați pentru piloți și motocicliști, rochii), Parajumpers (jachete), Aeronautica Militare (jachete pentru femei și bărbați, cămăși), Stand Studio (paltoane matlasate, jachete oversize), Mackage (veste), J Brand (pantaloni).

 Piese vestimentare ajurate, transparente și dantelate 2023

O altă tendință extrem de feminină pentru primăvara 2023  la îmbrăcăminte pentru femei va fi dantela, țesăturile ajurate, transparente și dantelate. În plus, fustele și rochiile vor fi de cele mai multe ori evazate și chiar vor sublinia și mări șoldurile în exces. Formele geometrice au apărut în spectacole pentru a crea o asociere cu prim-balerina, posibil o versiune modernă a fustei în picioare curtenitoare.

Finisajele trendy din dantelă și țesături ajurate sunt deja disponibile în multe colecții de la branduri de top din S’portofino, inclusiv Sportalm, Love Shack Fancy, Goldbergh și Camilla. Alegeți nu numai rochii feminine, ci și jachete, bluze, bluze, bluze de trening și cămăși înfrumusețate.