Tratamentul cu anticorpi este oferit deja de spitalele din Hawaii, în ambulatoriu, în cazul persoanelor cu simptome ușoare până la moderat. Dar, înainte ca tratamentul să poată fi administrat pe scară mai largă, autoritățile spun că este necesar un sprijin federal, scrie Hawaii News Now.

„Este aproape ca un antibiotic pentru coronavirus”

Dr. Scott Miscovich lucrează la extinderea „Operațiunii Salvați Hawaii”, care oferă tratamente cu anticorpi monoclonali de la Regeneron Pharmaceuticals pentru pacienții cu COVID care nu sunt spitalizați.

„Regeneron este un alt instrument din centura noastră de siguranță pentru a reduce decesul și spitalizarea”, a precizat Miscovich. ”Este aproape ca un antibiotic pentru coronavirus. Atunci când sunteți depistat cu risc ridicat și pozitiv, veți primi patru injecții, care sunt foarte simple sau o perfuzie IV și totul începe imediat să funcționeze „, a adăugat el.

Terapia cu anticorpi monoclonali se află sub autorizația de utilizare de urgență a FDA, iar clinicile care fac tratamentul au apărut pe tot continentul.

REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, a protejat contactele persoanelor infectate de expunerea la SARS-CoV-2, oferind o protecţie de 72% faţă de infecţiile simptomatice, în prima săptămână, şi de 93% ulterior, potrivit studiului clinic publicat de companie.

Regeneron a mai arătat că tratamentul a redus riscul general de progresie către COVID-19 simptomatic cu 31% şi cu 76% după a treia zi.

Tratamentul cu anticorpi nu este un remediu pentru COVID-19 și nici un înlocuitor pentru vaccin

Miscovich spune că tratamentul cu anticorpi nu este un remediu pentru COVID-19 și nici un înlocuitor pentru vaccin.

„Regeneron este pentru momentul în care aveți deja boala și aveți riscuri severe, precum obezitate, diabet, boli de inimă, boli congenitale ale inimii, imunosupresie, boli pulmonare sau HIV”, a spus Miscovich.

Sursa foto: Dreamstime