Strigăt de disperare al unui medic american care lucrează în Unitatea de Primiri Urgenţe!

Situaţie incredibilă în spitalele din Statele Unite din cauza COVID-19

Dr. Lance VanGundy lucrează în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului UnityPoint Health din Marshalltown, statul Iowa. Într-un mesaj postat pe Facebook, medicul spune că unitatea medicală nu mai face faţă oamenilor care mor din cauza COVID-19, în timp ce pacienţii care vin cu alte boli grave nu pot intra la Terapie Intensivă, pentru că nu mai sunt locuri din cauza pacienţilor cu coronavirus.

“Parcă am fi într-o țară din lumea a treia”, spune medicul american.

În filmarea pusă pe Facebook, Lance VanGundy spune că că spitalul la care lucrează s-a confruntat recent cu cazuri de pacienți cu meningită, embolii pulmonare, infarcte, AVC-uri și care nu au putut fi transferați la Terapie Intensivă deoarece toate paturile erau ocupate de pacienții COVID. Pacienţii care au alte boli aşteaptă cu zilele pentru un loc la ATI.

“Nu mai facem față oamenilor care mor”

“Este grav, parcă am fi într-o țară din lumea a treia. (…) Nu mai facem față oamenilor care mor din cauza acestei boli.

În peste 20 de ani de când fac acest lucru nu am fost niciodată atât de ocupat sau atât de stresat sau să fi văzut atât de mulți oameni bolnavi”, spune medicul american.

Mai mult, dr. VanGrundy a deplâns dezinformările ce circulă cu privire la vaccinuri şi la virus şi afirmă că acestea sunt de vină pentru această avalanşa de spitalizări.

Departamentul de Sănătate al statului Iowa transmite că mai bine de 90% din pacienții cu COVID-19 internați în prezent în secțiile de Terapie Intensivă din acest stat nu au fost vaccinați în regim complet împotriva noului coronavirus, potrivit Business Insider.