Tranzacția se va  realiza in mai multe etape și constă dintr-o combinație de investiții în acțiuni și creșteri de capital, care se va finaliza la sfârșitul trimestrului I 2013, după obținerea avizelor legale, Innova Capital devenind acționar majoritar. Tranzacția cuprinde activitățile de bază, dar nu cuprinde firmele din domeniul furnizării de energie și dezvoltării de proiecte de energie regenerabilă. Valoarea tranzacției este confidențială.
Grupul EnergoBit a fost înfiinţat în 1990 de antreprenorii clujeni Ştefan Gadola, Ioan Socea şi Péter Pál, iar anul acesta estimează o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de 2011.   
“EnergoBit este un grup de firme cu o poziţie extrem de solidă pe una dintre cele mai dinamice pieţe din România, dar şi din Europa, cea a energiei. Cum energia este unul din sectoarele strategice de investiții pentru Innova, dorim să sprijinim managementul actual pentru a dezvolta mai departe afacerea, în parteneriat cu BERD și cu fondatorii. În plus, am apreciat calitatea acționariatului, managementului şi specialiştilor EnergoBit ”, a declarat Andrzej Bartos, Managing Partner, Innova Capital.   
“Aportul de capital al celor doi noi acționari va fi utilizat pentru dezvoltarea unor noi game de produse și servicii, precum și pentru dezvoltarea afacerilor. Astfel grupul EnergoBit va deveni cu certitudine o companie mai puternică și mai importantă, nu numai in România dar și în străinatate. Obiectivul nostru strategic este cel de a deveni  un leader regional pe piața pe care activăm. Vom rămâne acționari semificativi, vom fi și pe viitor foarte implicați în  companie, atât în activitatea operațională cât și în dezvoltarea strategică ”, a declarat Ioan Socea, unul din fondatorii EnergoBit.
Ştefan Gadola, Ioan Socea şi Péter Pál sunt prezenți în TOP 300 Capital, fiecare cu o avere estimată la 30-31 de milioane de euro.