De asemenea, Vlah se așteaptă și la investiții în flote mai mari și în achiziții semnificative de flote EURO 6.

„Companiile de transport și logistică vor strânge rândurile – se vor accentua tendințele de eficientizare a activității: posibil prin creșterea profitabilității în dauna cifrei de afaceri, prin termene de plată mai strânse și prețuri mai mari la transport“, a declarat Mircea Vlah, CEO-ul Dumagas Transport & Logistics.

Potrivit acestuia, consumul și investițiile „greenfield” din România vor crește anul viitor cu un procent de două cifre față de acest an.

Fondul de investiţii Bancroft a preluat integral Dumagas în toamna acestui an, în urma unei majorări de capital. Acesta deţinea din 2010 un pachet de 51% din companie. Compania a fost fondată în urmă cu 18 ani de antreprenorul român Mihai Dugăeşescu, care a ieşit din afacere odată cu majorarea de capital.

Vlah și-a exprimat așteptările economice pentru 2015 în cadrul proiectului Pro-Gnosis, inițiat de DC Communication. Proiectul, aflat la a doua ediție, este o interpretare într-o cheie modernă a obiceiurilor din Noaptea de Sf. Andrei când, conform tradiției, cerurile se deschid și permit oamenilor să arunce o privire către tainele viitorului.