Fostul președinte Traian Băsescu a făcut o serie de declarații cutremurătoare  la Romania TV, susținând că Viorica Dăncilă nu are cum să evite o candidatură la prezidentiale.

În opinia sa, Gabriela Firea se agită degeaba, ea neavând șanse să fie desemnată candidatul PSD la prezidențiale.

„Fondul problemei e că un moment dificil pentru PSD și nu are decât varianta tradițională ca președintele partidului să intre în arenă. Neanunțată, dna Dăncilă este înca sub partid, dar sunt convins că atunci când își va anunța intenția de a candida, va veni la nivelul partidului foarte rapid. Problema e care e nivelul partidului.

Cred că după ieșirea lui Dragnea din scenă, PSD își revine. Mai ales că dna Dăncila e departe de a fi un lider moale, îi execută mai ceva ca Dragnea cand este cazul. Vom vedea, ultima necunoscuta acum e ce impact va avea dorinta dnei Firea de a candida. Nu cred ca va rupe din partid

Nu cred ca dna Dnacila nu-si va asuma responsabilitatea candidaturii. Vrea, nu vrea, trebuie sa o faca. Dancila va fi impinsa de partid”, a comentat Traian Băsescu.

În opinia sa, Eugen Teodorovici nu se califica pentru Cotroceni.

„In 2024 s-ar putea sa se califice Orlando, poate iese si el din discoteci si se ocupa de lucruri mai serioase. Nu se lasa Orlando cu una cu doua, dar pana in 2024 are timp”, a punctat fostul șef al statului.