Se pare că fostul șef al statului Traian Băsescu face apel la Klaus Iohannis să adauge în decretul de prelungire a stării de urgenţă, câteva lucruri destul de importante pentru cetățeni.

Printre lucrurile cerute de Băsescu se numără și extinderea timpului de circulație pentru pensionari, dar și creșterea numărului de teste pentru coronavirus.

„Domnule Preşedinte, este urgent!

Câteva lucururi care trebuiesc scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgență.
1.Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și private;
2.Extinderea timpului de circulație pentru pensionari la 3 ore;
3.Creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
4.Carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste.
5.Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.
6.Asigurarea de echipamente de protecție individual și reluarea producției industrial în zone unde nu sunt focare de infecție.
7.Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.
Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”, a scris Băsescu pe Facebook.