‘Hai să ne înţelegem foarte bine: n-am ieşit din nicio criză. Am ieşit din risc, din zona de risc, dar trebuie să consolidăm stabilitatea macroeconomică. Deci, nu s-a terminat criza în România. Nu mai suntem în perioada în care să trebuiască să tăiem. Dimpotrivă, uşor-uşor, vom încerca să readucem veniturile bugetarilor la valorile dinainte de tăieri, din momentul în care eram în plină criză, dar nu va fi veselie’, a spus şeful statului.

El a afirmat că este nevoie să păstrăm echilibrele economice pentru că altfel riscurile sunt majore, cum ar fi imposibilitatea de a mai plăti salarii sau pensii.

‘De fapt, noi asta am evitat prin restabilirea echilibrelor macroeconomice, iar ultima tranşă (de la FMI – n.r.) nu am refuzat-o pentru că aveam prea mulţi bani, ci nu s-a mai tras, pentru ca ea era destinată rezervei Băncii Naţionale, iar la Banca Naţională avem o rezervă suficientă, în momentul de faţă, pentru a putea gestiona chiar situaţii dificile, să spunem, de atac asupra leului, de atacuri speculative, dar ne-am luat o rezervă. În cazul în care va fi un atac masiv şi vom fi în situaţia de a reduce foarte mult rezerva valutară, ca să apărăm leul, imediat vom apela la această sumă, pe care ne-o ţine la dispoziţie Fondul Monetar Internaţional’, a explicat şeful statului.
SURSA: Agerpres