Oana Bogdan este fost lider al PLUS, adusă în partid de Dacian Cioloș. Cei doi au păstrat o relație apropiată, chiar dacă aceasta a fost obligată să demisioneze din funcție în anul 2019.

Doi ani mai târziu, aceasta a scris o postare controversată care a atras atenția publicului. Mai exact, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Oana Bogdan susține că în prezent, pentru români este mai imporant să dețină proprietăți private decât să locuiască bine.

Ea mai adăugat că se referă în special la tineri, care nu au trăit comunismul și nici nu au avut acces la locuire de calitate.

„Deocamdată, pentru români este mai important să fie proprietari decât să locuiască bine. Înțeleg de ce și de aceea mă adresez cu precădere tinerilor, care nu au nici trauma comunismului, dar nici acces la locuire de calitate.

Traian Băsescu o critică pe Oana Bogdan

Tineri al căror viitor a fost furat de generația părinților mei și continuă să fie furat, sub ochii lor de data asta, de generația mea. În România s-a construit și se construiește prost, și asta inclusiv pentru că foarte puțini români sunt educați sau informați cu privire la locuire.

De aceea eu cred ca este rolul nostru, al arhitecților, să ne re-asumăm misiunea socială a arhitecturii și să participăm la discuția despre criza locuințelor din România”, a scris fosta lideră a PLUS pe Facebook.

În acest context, Traian Băsescu s-a enervat și a criticat aspru afirmațiile făcuet de Oana Bogdan. Fostul președinte susține că astfel de afirmații nu au niciun temei în UE, iar desființarea proprietății nu are nicio verdicitate.

Totodată, Băsescu susține că afirmațiile făcute de aceasta nu sunt în spiritul capitalismului și, în același timp, l-a invitat pe Ciolos să ”și-o facă mărțișor pe doamna asta”.

„Nu are nicio veridicitate ca abordare adesființarea proprietății. Să și-o ia Cioloș să și-o facă mărțișor pe doamna asta care ba ne vede mâncând la cantină, ba stând la comun. Nu e în spiritul capitalismului desființarea proprietății”, a declarat Traian Băsescu.