Este vorba despre Oana Bogdan,membră în conducerea centrală a PLUS și numită de Dacian Cioloș ”roata motrice” din spatele partidului. Aceasta a decis să demisioneze din partid și să plece la Bruxelles, scrie g4media.ro

Aceasta și-a anunțat demisia printr-o scrisoare transmisă pe un grup intern de comunicare al PLUS, susținând că se întoarce la biroul său de arhitectură din Bruxelles pentru că vrea să fie din nou liberă să scrie și să vorbească despre lucruri care ”nu sunt încă sensibile în România” și care care putea afecta partidul.

Redăm mai jos, integral, scrisorea de demisie a Oanei Bogdan, publicată de sursa mai sus citată:

Dragi colegi din Biroul National, Consiliul National si Secretariatul General,

Dupa trei ani de implicare in Romania, biroul meu de arhitectura de la Bruxelles are nevoie de mine 100%. In acesti trei ani, am fost rupta intre a urma credinta unui bine comun in Romania si nevoia de a-i proteja pe cei care mi-au fost alaturi in Belgia. Astazi a venit timpul sa ma intorc la proiectele si oamenii care au platit pretul incercarii mele de a construi un bine comun in Romania.

Aceasta intoarcere la ceea ce faceam inainte sa fiu parte a guvernului Ciolos ma impiedica sa-mi fac treaba in BN asa cum ar trebui sa si-o faca un membru al acestui for de conducere. Asadar, demisionez din BN ca sa fac loc altcuiva (din CN), un om care ar ajuta partidul mult mai mult decat as putea-o face eu in aceste momente critice, pana la Conventia Nationala, si ii multumesc lui Dacian ca ma inlocuieste imediat. PLUS are nevoie de un BN intarit si prompt acum.
Demisionez nu numai din BN, ci si din CN si din PLUS, pentru ca vreau sa fiu din nou libera sa scriu si sa vorbesc despre subiectele pe care eu le consider importante, dar care nu sunt inca delicate in Romania, fapt care ar putea sa afecteze partidul atat timp cat eu sunt asociata cu PLUS.

Parasesc PLUS intr-un moment in care misiunea mea de a ajuta la construirea fundatiei partidului poate fi considerata incheiata. Avem un lider european si patru europarlamentari, avem principii, mii de membri si structuri in teritoriu, suntem organizati on-line si finalizam mult promisul eco-sistem digital PLUS etc.

Astazi ma intorc la mine. Dar nu voi uita faptul ca o parte din mine s-a format in acesti trei ani in care m-am luptat pentru Rosia Montana, m-am ciocnit in guvern cu minti inguste si rau voitoare, dar am si muncit cot la cot cu oameni exceptionali, am sustinut Platforma Romania 100 cu tot ce am putut, am iesit la proteste, am pus suflet, timp, energie si bani in fondarea Miscarii Romania Impreuna si in conceperea si cresterea PLUS. Va multumesc pentru fiecare din acesti trei ani, ultimul petrecut zi si noapte in Romania, pentru si cu PLUS.

Ma doare faptul ca trebuie sa-mi iau la revedere acum, dar sper sa ne regasim in proiectul de reinnoire a Europei cat de curand. Si mai sper ca, daca tot nu am reusit sa va las fara proprietati, macar v-am lasat fara dubii in ceea ce ma priveste: a pleca cand inca te mai doare inseamna a nu renunta.

A voastra,

Oana Bogdan