Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, l-a reclamat pe fostul preşedinte în 2007 pentru declaraţii privind o eventuală demisie a sa.

Traian Băsescu a spus, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba despre un cetăţean care a făcut o reclamaţie pentru că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

”A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în Parlament Parchetul îmi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă el crede că instanţa va confirma redeschiderea urmării penale în acest dosar, Traian Băsescu a spus: ”Orice este posibil”.

Fostul preşedinte a mai spus, răspunzând unei alte întrebări, că nu îi este teamă de nimic şi a adăugat că este posibil ca şi în zilele următoare să mai fie chemat în instanţă.

”E un lucru în forţă, aleargă agenţii procedurali să mă caute să îmi dea citaţie pentru a doua zi”, a spus Băsescu, precizând că pentru termenul de joi a primit citaţia cu o zi în urmă, la ora 16.30.

Traian Băsescu a fost audiat şi miercuri, la Judecătoria Sectorului 5, unde se judecă redeschiderea dosarului răpirii celor trei jurnalişti români în Irak.

Fostul preşedinte, care ar urma să îşi anunţe în aceste zile înscriere în PMP, declara, miercuri, că dosarele în care este implicat nu îi afectează planurile politice pentru că ştie că nu a încălcat legea.

"Nu mă încurcă pentru că ştiu că nu am încălcat legea", a răspuns Traian Băsescu, întrebat dacă dosarele în care este implicat îi afectează planurile politice.

Până acum, fostul şef al statului este implicat în trei dosare penale: dosarul răpirii jurnaliştilor români, dosarul Casa Mihăileanu şi dosarul de şantaj deschis ca urmare a plângerii penale depuse de senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea, în care Băsescu a cerut medierea.