Un tânăr de 19 ani a murit de cancer, în ciuda faptului că a mers de 12 ori la medici, iar aceștia i-au spus că are anxietate. Povestea a fost făcută publică de fratele tânărului, care acum aleargă la un maraton în memoria lui Christopher Chaffey.

Michael Chaffey a povestit că fratele său a mers de mai multe ori la spital, dar niciun medic nu a reușit să observe tumora din piept și de fiecare dată era trimis acasă. Ba chiar i s-a recomandat să meargă la un psihiatru pentru anxietate, relatează Mirror.

La 15 luni de la apariția simptomelor, el a ajuns la spitalul Castle Hill, după ce i-a apărut o umflătură pe gât, însă era prea târziu pentru a fi salvat. Medicii au anunțat familia că are o tumoră în piept și limfom non-Hodgkin (LNH) agresiv. După o săptămână, băiatul de 19 ani a murit.

Băiatul ar fi putut fi salvat

În urma morții lui, a fost declanșată o anchetă care a stabilit că băiatul ar fi putut fi salvat dacă era diagnosticat mai devreme.

Medicul legist a spus că există o puternică posibilitate ca el să fi putut fi salvat dacă ar fi fost diagnosticat atunci când și-a spus pentru prima dată simptomele, care au început ca dureri în piept. Băiatul a continuat să meargă la medici și chiar l-au pus în legătură cu un psihiatru pentru anxietate.

Hotărât să-l facă pe fratele său mândru și dorind să facă ceva în memoria sa, după 13 ani, Michael participă acum la maratonul din Londra de luna viitoare, unde își propune să strângă 2.000 de lire sterline pentru o fundație.

„Toată lumea suferă o anumită formă de doliu la un moment dat în viață. Vreau să gândesc pozitiv, să găsesc modalități pozitive de a-mi aminti de fratele meu și voi încerca să-l fac mândru de mine. Vreau să strâng bani pentru această fundație, încât este vorba despre un caz apropiat inimii mele”, a spus fratele băiatului.

Sursa foto: Dreamstime