Milioane de copii din Yemen au o „nevoie disperată de ajutor umanitar”, este semnalul de alarmă tras astăzi de Agenția ONU pentru Copii (UNICEF), conform căreia patru minori din cinci din Yemen riscă să nu treacă testul supraviețuirii în ceea ce ONU numește cea mai gravă criză umanitară din lume.

Ani de-a rândul, Yemenul a fost chinuit de un război intern, care a căpătat apoi o dimensiune regională cu implicarea Arabiei Saudite și Iranului și care face parte dintr-un context de sărăcie endemică și lipsă de resurse alimentare, relatează ANSA.

Criza coronavirusului a înrăutățit condițiile deja disperate ale serviciilor de sănătate

Potrivit UNICEF, „zeci de mii de copii au murit din cauze directe sau indirecte ale conflictului, cum ar fi boala și malnutriția”.

Din cei peste 12 milioane de copii din Yemen, aproximativ două milioane și-au părăsit casele și trăiesc ca persoane refugiate în condiții mai mult decât precare.

„Numărul copiilor subnutriți poate ajunge la 2.400.000 până la sfârșitul anului, adică o creștere de 20%”, se arată în documentul UNICEF.

Criza coronavirusului a înrăutățit condițiile deja disperate ale serviciilor de sănătate din țara distrusă de cele peste 30 de linii de conflict între diferitele părți armate.