Doliu în lumea sportului! Un motociclist a murit la doar 15 ani

Spaniolul Dean Berta Vinales, în vârstă de 15 ani, s-a stins din viață în urma unui accident într-o etapă a Campionatului Mondial de Supersport 300. Acesta era vărul lui Maverick Vinales.

În urma accidentului, sportivul a suferite răni grave la cap şi la torace după o căzătură în care au fost implicaţi mai mulţi piloţi, cu trei tururi înainte de sosire, informează L’Equipe.

El a primit îngrijiri mai întâi pe pistă, iar spoi a fost dus cu ambulanţa la centrul medical al circuitului, însă nu a mai putut fi salvat. Dean Berta Vinales era component al echipei Vinales Racing Team şi se afla pe locul 22 în clasamentul general.

O tânără jockey de doar 21 de ani s-a stins din viață după zile întregi de chin

Tragedie în lumea sportului după ce Eszter Jeles, o tânără jockey de origine maghiară, s-a stins din viață la doar 21 de ani. Aceasta a suferit un accident cumplit în timpul Campionatului Mondial de amatori de la Istanbul, pe data de 5 septembrie.

Tânăra participa alături de calul ei, Toms, la o cursă din cadrul Campionatului Mondial de amatori, desfășurată pe hipodromul Veliefendi din Istanbul și a suferit o căzătură fără precedent.

Timp de două săptămâni, medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, însă în final, aceasta a fost declarată decedată.  Jockey Club-ul din Turcia a anunțat trista veste. Potrivit sursei citate, deși tânăra a fost operată, iar doctorii au continuat să-i administreze tratamentul, în final, sportiva a pierdut lupta.

”Imediat după accident, a fost transportată la spital pentru tratament. A fost operată a doua zi și doctorii i-au continuat tratamentul. Din păcate, Eszter Jeles și-a pierdut viața, în ciuda eforturilor cadrelor medicale”, a anunțat Jockey Club-ul din Turcia.

O ceremonie de adio în care jockeys și personalul stabil și-au adus omagiul lui Jeles a avut loc în cursul zilei de ieri la Veliefendi, unde s-a păstrat un minut de tăcere.

Sursă foto: Dreamstime