Doliu în lumea medicală din România după ce unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici s-a stins din viață. Este vorba despre dr. Doru Tănase, „un medic cu suflet mare”, așa cum îl descriu colegii.

Dr. Teodor Tănase a lăsat întreaga lume medicală în doliu. S-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, acesta având mai multe probleme medicale. El s-a născut în Suceava, la Fălticeni și a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași.

Ulterior, medicul a venit să profeseze în Botoșani. El și-a început activitatea ca medic de dispensar în Botoșani și a continuat apoi la Spitalul Botoșani ca medic anatomo-patolog şi legist, fiind un nume cu greutate în specialitatea lui.

Doliu în lumea medicală. A murit un medic de renume

Întreaga sa viață a activat doar la spitalul Botoșani, punându-şi astfel amprenta asupra sistemului medical botoşănean. Totodată, el a fost și preşedinte al Colegiului Medicilor timp de şapte ani şi a fost membru în comisiile forului încă un deceniu.

Medicul epidemiolog Ecaterina Chihaia îl descrie ca fiind un om ”de calitate rară, extrem de sufletist”. Aceasta a mai menționat că vestea tragică a luat-o prinn surprindere atât pe ea cât și pe colegii săi din domeniu.

„Doru, cum îi spuneau toţi apropiaţii, a fost un om de o calitate rară. Extrem de sufletist şi tot timpul cu un sfat sau vorbă bună pentru oricine. Vestea decesului ne-a luat pe toţi pe nepregătite. Dumnezeu să îl ierte!”, a spus medicul epidemiolog Ecaterina Chihaia.

Amintim faptul că în urmă cu două săptămâni o altă tragedie a lovit lumea medicală. Dr. Kalman Mihaly Schwarz, medic primar neurolog şi fost șef al Secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a stins din viață.

Actualul manager al spitalului judeţean, Gabriel Lazany, a făcut anunţul trist privind trecerea în nefiinţă a medicului pe pagina sa de Facebook. “Cu mult regret ne luăm rămas bun de la cel care a fost Dr. Kalman Schwarz, medic primar în specialitatea neurologie, ani la rând medic șef al Secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.