Una dintre surorile dispărute în Dunăre a fost găsită

Mai mulţi marinari au observat joi dimineață trupul neînsufleţit al uneia dintre cele două fete, în vârstă de 12 ani, în timp ce plutea la o distanţă de aproximativ 400 de metri în aval de la locul în care ar fi intrat în apă şi la aproximativ 50 de metri distanţă de mal, conform informațiilor transmise de reprezentanții Poliţiei Judeţene Tulcea.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că în momentul de față continuă căutările pentru cealaltă fată dispărută.

La operațiunea respectivă participă şapte subofiţeri, dintre care doi scafandri, cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcaţiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD, toate din cadrul ISU Tulcea, iar ISU Constanţa este prezent la operaţiune cu doi scafandri.

Autorităţile continuă căutările celeilalte fete

ISU Ialomiţa a transmis recent că a fost reluată misiunea de căutare a unei fete de 14 ani dispărută, miercuri seară, în apele Dunării, pe braţul Borcea, în zona Feteşti Sat.

„Misiunea de căutare a continuat miercuri, mai multe ore, fără rezultat, după care au fost suspendată pe parcursul nopţii. Căutările au fost reluate în această dimineaţa cu un echipaj din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti cu o barcă pneumatică, iar în sprijin a fost solicitată şi intervenţia unui echipaj de scafandri din cadrul ISU Dealul Spirii Bucureşti-Ilfov.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Feteşti cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi în sprijin a fost solicitat şi un elicopter SMURD Constanţa, care survolează zona. Pompierii au demarat operaţiunea de căutare prin cercetarea luciului apei cu ajutorul unei bărci pneumatice, iar în sprijin au fost solicitaţi şi scafandrii militari din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov”, este scris într-un comunicat remis joi de ISU Ialomiţa.

Amintim că dispariția minorei, care se afla la scăldat împreună cu familia, a fost anunțată miercuri, în jurul orei 18:30.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad