Tragedie de proporții în China! Condiţii meteorologice catastrofale au lovit brusc, chiar în timpul unei curse de 100 de km.

Clima din provincia Gansu suferă fluctuații accentuate ale temperaturii vara, cu precipitații inegale și imprevizibile.

Tragedie de proporții în China! 21 de decese confirmate

Douăzeci şi unul dintre participanţii la o cursă de 100 km în munţii din nord-vestul Chinei au murit sâmbătă ca urmare a condiţiilor meteorologice severe, a informat duminică presa chineză.

Sportivii au fost ucişi în urma ploilor îngheţate însoţite de vânturi puternice de sâmbătă după-amiază, din pădurea râului Galben, lângă oraşul Baiyin, provincia Gansu (nord-vest).

Agenţia China Nouă a confirmat moartea a 21 de persoane, citând sediul serviciilor de urgenţă.

Televiziunea CCTV a raportat un număr similar, ultimul concurent dispărut fiind găsit mort.

Primarul Baiyin, Zhang Xuchen, a declarat că sâmbătă în jurul prânzului o parte deluroasă a traseului, situată între kilometrii 20 şi 31, a fost “brusc lovită de condiţii meteorologice catastrofale”.

“În scurt timp, grindina şi ploaia îngheţată au lovit brusc această zonă şi au fost vânturi puternice. Temperatura a scăzut brusc”, a spus Zhang, potrivit news.ro.

Provincia Gansu, precipitații inegale și imprevizibile pe tot parcursul anului

Printre cei care au murit s-au numărat alergători chinezi de lungă distanţă, a informat presa locală.

Clima din provincia Gansu suferă fluctuații accentuate ale temperaturii vara (iunie-august) și iarna (decembrie-februarie), cu precipitații inegale și imprevizibile pe tot parcursul anului.

Variațiile anuale de temperatură pentru majoritatea părților din Gansu sunt mai mari – 30 ° C, iar intervalul în numărul mediu de zile fără îngheț variază considerabil, de la 160 la 280.

Partea de sud-est a provinciei, o excepție de la modelul general, primește o precipitație relativ abundentă, iar vara este de obicei perioada de precipitații maxime.

Trăsăturile topografice ale provinciei Gansu sunt relativ simple în vest și nord-vest, spre deosebire de sud-est, unde terenul a suferit luxații locale din cutremure.

Partea de est a Gansu este un centru major al cutremurelor din China. Din secolul al 6 – lea CE până în prezent, cutremure majore au avut loc o medie de o dată la fiecare 65 de ani.