România este în doliu. Un mare fost baschetbalist de la noi a încetat din viață. Este vorba de Anton Netolitzchi. Acesta avea în palmares 11 titluri de campion şi 130 de selecţii în echipa naţională a României. Marele sportiv a decedat la vârsta de 63 de ani. Tragica veste a fost dată, miercuri, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua pe site-ul său oficial.

“Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti anunţă decesul marelui baschetbalist Anton Netolitzchi, la vârsta de 63 ani. Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. Clubul Steaua Bucureşti este alături de familia îndurerată în aceste momente grele. Sincere condoleanţe!”, se menţionează pe site-ul citat.

Fratele său, antrenorul de baschet Valerian Netolitzchi, a decedat la 30 noiembrie 2020. Acesta s-a stins din viață la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Fratele celebrului baschetbalist a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Cine a fost Anton Netolitzchi

Anton Netolitzchi început să practice baschetul la vârsta de 10 ani. În anul 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti. El a rămas fidel acesteia, fiind singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera sa, până în 1993.

Născut pe 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campion naţional cu echipa Steaua Bucureşti. Primul titlu l-a luat în 1978. Ultimul a fost câștigat în 1991. În anul 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la patru ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice interţări.

După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet a echipei roş-albastre. A activat atât la seniori, cât şi la tineret. Poziția de antrenor în cadrul secţiei de baschet  a fost ocupată de Anton Netolitzchi  până la începutul anilor 2000.

Clubul Steaua București a transmis un mesaj de condoleanță și a declarat că este alături de familia îndurerată în aceste momente grele.