Tragedie în lumea sportului din Cuba. Atleta Alegna Osorio s-a stins din viață la vârsta de doar 19 ani. Totul s-a întâmplat în timpul antrenamentelor pe care aceasta le efectua.

Mai exact, în luna aprilie a acestui an, sportiva a suferit un accident grav în timpul antrenamentelor. Alegna Osorio a fost lovită de un ciocan în timp ce se antrena pe un stadion.

Deși medicii au făcut tot posibilul pentru a o putea salva, după mai multe luni de suferință, tânăra sportivă s-a sints din viață. De menționat este faptul că Alegna Osorio a fost participantă la Jocurile Olimpice de Tineret ea fiind o atletă promițătoare pentru sportul cubanez.

Doliu în lumea olimpică. O atletă a murit la 19 ani

În anul 2018, sportiva a participat în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires și a obținut locul al patrulea la proba de aruncare a ciocanului. Aceasta nu a fost singur victori a sportivei.

O altă performanță notabilă a acesteia a fost obținută la Campionatele Panamericane U-20, atunci când a reușit să obțină bronzul în cadrul aceleiași probe.

La scurt timp după aflarea veștii tragice, Gwen Berry, reprezentanta Statelor Unite ale Americii la proba de aruncare a ciocanului, a transmis mesaj de condoleanțe pentru familia Alegnei Osorio, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Wow. Transmit dragoste familiei ei în această perioadă. Este atât de trist!”, a scris Gwen Berry.

De menționat este faptul că, moartea tragică a Alegnei Osorio nu a trecut neobservată de participanții la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai multe mesaje au început să curgă după aflarea veștii targice.