Situația controversată în București. Este o tragedie cumplită după ce un copil de doar 9 ani a căzut într-o groapă cu apă clocotită în Sectorul 1.  Potrivit ultimelor informații, incidentul s-a petrecut după sesizări nenumărate ale părinților copilului, făcute în urmă cu trei săptămâni, timp în care la fața locului nu s-a intervenit.

Mai exact, potrivit tatălui celui mic, totul ar fi pornit în urmă cu trei săptămâni. Părinții îi îndepărtau frecvent pe cei mici de lângă zonele cu așa-numitele lucrări, pentru că, din declarațiile tatălui băiatului, acea zonă a fost practic abandonată, formându-se o mlaștină cu apă clocotită.

”A fost o durere cumplită, salvarea n-a putut să ajungă” a spus tatăl băiețelului de doar 9 ani. De menționat este faptul că în urma incidentului, băiatul a fost ars și ar urma să aibă nevoie de operații, de grefe de piele, după ce i s-a luat pielea de pe picior, în urma incidentului.

În ceea ce privește modul de producere al tragediei, potrivit tatălui acestuia, băiatul de 9 ani a ajuns prea aproape de acel loc și a alunecat. Vecinii au fost cei care l-au văzut și l-au salvat, iar iar părinții au fugit cu el la spital, în contextul în care salvarea nu a putut să ajungă.

Tatăl a semnalat situația de trei săptămâni

Tatăl copilui a declarat că cei de la ambulanță i-au spus că nu vor putea ajunge în contextul în care situația din România este crtiică, iar solicitările sunt prea multe.

De menționat este faptul că, potrivit declarațiilor făcute la Antena 3, tatăl copilului a făcut sesizări în urmă cu trei săptămâni cu privire la acel loc periculos. Sesizări scrise și înregistrate. ”Noi n-am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să se joace în apropiere. Nu a venit nimeni.” a spus tatăl copilului ars.

El a mai adăugat că situația celui mic este destul de gravă, iar dacă medicii ar fi intervenit la timp poate nu se ajungea în acest punct.

”Piciorul stâng, cu care a căzut în apă e foarte grav, are pielea căzută. Medicii au zis că e posibil să fie nevoie de operație. N-aș putea să spun foarte multe decât că a fost o durere cumplită și salvarea n-a putut să ajungă. Ne-au spus că sunt foarte aglomerați și că nu pot ajunge.” a mai declarat tatăl băiatului.

El a mai adăugat că în cele trei săptămâni, de când e apa clocotită pe iarbă, de cel puțin 3-4 ori i-a îndepărtat pe copii din zonă. Tatăl susține că imediat după ce s-a produs incidentul, RAED a intervenit imediat.

„Imediat au venit cei de la RADET, foarte repede, îngrădiseră, luaseră măsuri, au oprit apa” a precizat tatăl băiatului.