Mare atenție! Sfaturi extrem de importante și de luat în seamă ale specialiștilor. Cartofii prăjiți sunt favoriții românilor. Deși nu sunt sănătoși pentru că au o cantitate mare de carbohidrați, cartofii sunt făcuți în ulei, lucru care ne afectează și mai mult sănătatea.

Uleiul în abundență face foarte rău organismului. Dacă nu poți renunța la acest deliciu culinar și nici nu-l poți înlocui, trebuie să știi neapărat un mare secret care te poate salva de boli grave.

Secretul unei porții de cartofi sănătoase

Îți dezvăluim secretul unei porții de cartofi sănătoase. Ce trebuie să faceți când scoateți cartofii din uleiul încins? Este obligatoriu ca în farfurie să așezați mai multe șervețele pentru ca uleiul de pe cartofi să intre în acestea. Astfel, cartofii nu vor mai sta în uleiul care nu s-a scurs în momentul în care i-ați scos din tigaie.

Specialiștii ne spun și de ce nu este bine să consumăm cartofi prăjiți foarte des. Potrivit oamenilor de știință, cartofii prăjiți cresc riscul de cancer. Nocivă este acrilamida, o substanță produsă de cartofi atunci când sunt pregătiți la temperaturi mari. De asemenea, aceasta deteriorează sistemul nervos al omului.

Astfel, cercetătorii avertizează asupra cinsumului zilnic de cartofi și susțin că acrilamida degradează neuronii și deteriorează funcțiile cognitive. Cei care consumă foarte mulți cartofi prăjiți sunt expuși unui accident vascular cerebral sau pot avea probleme renale, pietre la rinichi și tensiune arterială ridicată.