Specialiștii au găsit cea mai simplă metodă prin care poți pierde kilogramele în plus fără prea mult efort. Cofeina este cea oferă dopamină, iar toate poftele sunt alimentate de dopamină, potrivit mindbodygreen.

Băută în cantități moderate, cafeaua poate avea efecte surprinzător de bune asupra sănătății. Este concluzia care reiese din cele mai recente studii. Așa cum au arătat unele studii, pe lângă îmbunătățirea atenției, concentrării și a dispoziției, cafeaua are efecte antioxidante și anti-inflamatorii și reduce riscul apariției unor afecțiuni neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson. Toate aceste beneficii se pot obține câtă vreme cafeaua este băută în mod corect.

Cum să folosești cafeaua pentru a controla pofta de mâncare

„Adevărata magie este să amestecați cofeina cu grăsime”, declară medicul nutriționist Sharon Black. Grăsimea încetinește eliberarea de cofeină, ceea ce în cele din urmă eliberează doza de dopamină și de energie doar pentru a se risipi câteva ore mai târziu. Ea spune că una dintre cele mai bune metode prin care putem pierde kilograme este prin adăugarea unui ingredient în cafea.

Secretul este uleiul de cocos

Secretul este uleiul de cocos, care, odată pus în cafea, stimulează tranzitul intestinal. În plus, toți cei care vor continua să facă acest lucru, vor avea parte de un sistem digestiv sănătos.  MCT-urile din uleiul de cocos s-au dovedit a fi sațioase, reducând necesarul de calorii pe tot restul zilei. De asemenea, uleiul de cocos crește sensibilitatea la insulină,f fiind util în echilibrarea zahărului din sânge. Cafeaua poate crește glicemia pe termen scurt, ceea ce duce la accidentul menționat mai sus.

De ce să punem sare în cafeaua de dimineață

De asemenea, pentru a reduce amărăciunea cafelei, atunci când nu este băută cu zahăr, Black recomandă să punem un sfert de linguriță de sare.

Se pare că beneficiile sării adăugate în cafea nu se limitează doar la gust. Nutriționistul Daryl Gioffre are un motiv mult mai convingător pentru a arunca un strop de sare când facem cafeaua de dimineață. „Modul în care bem cafeaua face o mare diferență când vine vorba de sănătate”, spune Gioffre. „Există o mulțime de beneficii în a bea cafea, dar există și un dezavantaj uriaș: cafeaua este acidă”, explică el. Când consumăm alimente acide, inflamația crește și începem să stocăm grăsimile. Acestea duc la alte probleme semnificative de sănătate, cum ar fi oboseală, probleme digestive, probleme de somn, imunitate compromisă și chiar boli degenerative cronice, adaugă el. Pentru femeile de o anumită vârstă, o cantitate de sare suficientă este esențială pentru oase puternice. „Sarea, în doze echilibrate, este esențială pe măsură ce îmbătrânim, în special pentru femeile care au probleme cu osteoporoza sau osteopenie”, spune Gioffre.

Noile cercetări sugerează că obiceiul de a bea ceai sau cafea ar putea ajuta creierul să rămână în formă. Studiul a constatat că adulții în vârstă din Marea Britanie, care au băut în mod regulat cafea, au avut mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral și demență pe o perioadă de 11 ani, decât cei care nu au băut deloc. Deși aceste descoperiri nu pot confirma o legătură cauză-efect, sunt cele mai recente care indică faptul că obiceiul de bea cafea sau ceai poate avea unele beneficii pentru sănătate, potrivit Gizmodo.