„Observăm o tendință de creștere de la an la an a numărului de companii care oferă tichete cadou angajatelor lor în preajma zilei de 8 Martie. Avem deja toate premisele să putem estima o creștere a numărului de companii care vor acorda și anul acesta tichete Cadou Pass angajatelor lor în perioada 1 – 8 martie”, a declarat Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Potrivit analizei, peste 45% dintre companiile care au acordat în 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activează în sectorul industrial, servicii și distribuție. În top trei industrii s-au situat angajatorii din distribuție (20%), industria chimică și metalurgică (15%) și industria producătoare de bunuri de consum (10%). Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au între 1 și 19 angajați. Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din București și județul Ilfov.

Tichetele cadou oferite de companii angajaților lor în limita plafonului stabilit prin lege nu sunt supuse plății contribuțiilor sociale individuale (C.A.S., contribuții, concedii și indemnizații, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, fondul de sănătate, fondul de șomaj, fondul de asigurare accidente). Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, în cotă de doar 16%, plătit de angajat.

În prezent, plafonul prevăzut prin lege stabilește valoarea maximă a tichetelor cadou oferite de companii la 150 de lei per eveniment. Cele mai multe companii care își recompensează angajații cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.