Apple iPhone 5S nu aduce nimic nou în materie de design. Telefonul este identic cu generaţia anterioară iPhone 5, asta dacă nu iei în calcul noile nuanţe disponibile. Are aceeaşi grosime şi greutate, 7,6 mm şi 112 grame. La interior, lucrurile stau cu totul altfel.

iPhone 5S are un nou procesor denumit A7, care este de două ori mai rapid decât cel din iPhone 5, la fel şi procesorul grafic. Bazat pe o arhitectură de 64 de biţi, noul iPhone 5S este de 40 de ori mai rapid decât primul iPhone, lansat de Apple în 2007. Procesorul A7 suportă OpenGL ES 3.0, ceea ce înseamnă efecte grafice extraordinare. Acest procesor este completat de un altul, M7, care măsoară datele provenite de la accelerometru, giroscop şi busolă.  Acest lucru înseamă că aplicaţiile de fitness vor putea oferi date mut mai  precise în privinţa activităţilor fizice ale utilizatorului, dar se traduce şi printr-o  economisire a bateriei, deoarece aplicaţiile vor accesa acest procesor şi nu pe cel principal, care consumă mult  mai multă energie.  De asemenea, procesorul M7 va permite aplicaţiilor de hărţi să treacă automat din modul maşină în podul pieton.

iPhone 5S are o cameră de 8 MP care permite capturarea de fotografii mult mai bune în condiţii de luminozitate scăzută.  Există în plus două LED-uri care îşi pot modifica temperatura de culoare pentru cei care preferă fotografiile în natură.

Camera include un nou stabilizator de imagine care oferă cea mai bună calitate, fotografiind patru cadre care sunt apoi combinate. Modul Burst capturează 10 cadre, iar cel mai bun cadru este păstrat automat. Camera de pe iPhone 5S va putea filma la o rezoluţie HD 720p la 120 de cadre pe secundă.  A fost adăugat în plus un zoom de 3X. Modul Panorama poate captura uşor fotografii de până la 28 de MP.
Touch ID

Aceasta este denumirea dată de Apple senzorului de pe butonul Home capabil să citească amprente. Acest senzor este ascuns în spatele unei lentile din cristal. În jurul ei se găseşte un inel metalic care va detecta prezenţa degetului şi va activa senzorul fără ca utilizatorul să fie nevoit să apese nimic. Acest senzor va permite şi efectuare de plăţi de pe iTunes, fără a mai fi nevoie de introducere parolei.

În ceea ce priveşte autonomia, iPhone 5S va funcţiona  10 ore în modul de convorbire şi 250 de ore în modul de aşteptare. Utilizatorii vor putea asculta muzică mai mult de 40 de ore.

Noul telefon va fi disponibil în alb negru şi auriu din 20 septembrie în SUA, Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Japonia, Singapore şi Marea Britanie.
iPhone 5S costa în SUA 200, 300 şi 400 de dolari în variantele de 16, 32 şi 64 de GB cu contract pe doi ani. Din decembrie, noul telefon va fi disponibil în alte 100 de tari, inclusiv România.
<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/oAsODclXzi4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>