Tora Vasilescu se confruntă cu probleme grave de sănătate

Tora Vasilescu trece printr-o perioadă grea. Recunoscută pentru rolurile memorabile și eleganța sa, aceasta va trebui să se supună unei intervenții chirurgicale cât mai curând posibil. Motivele sunt clare și au fost explicate de medici: viața ei este în pericol.

Actrița duce o bătălie dificilă pentru a supraviețui. Problemele de sănătate s-au agravat anul trecut. Actrița se confruntă cu riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC) în orice moment, din cauza unei afecțiuni care perturbă fluxul normal de sânge.

Tora Vasilescu a mărturisit că trece printr-un coșmar real în această perioadă. Motivul este legat de gândurile întunecate pe care le are în legătură cu o operație care trebuie să aibă loc cât mai curând pentru a-i oferi o șansă reală de supraviețuire.

”Am fost la festival, apoi am imprimat ceva foarte dificil la TVR și, a doua zi, am avut o tensiune atât de mare încât am ajuns la spital. Nu mă simt bine nici acum, când vorbesc. În mai puțin de o lună mă operez de carotidă.

Este o operație destul de… Nu! Hai să nu mai vorbesc că deja mi se ridică tensiunea. Să dea Dumnezeu să fie bine. (…)

Contează și ziua, și starea chirurgului și starea mea. Imaginează-ți un râu de munte pe care au căzut doi bolovani. Adică pe carotidă.

Trece doar un firicel de sânge acum și îmi sare tensiunea din nimic. E adevărat că am avut o profesie cu adrenalină multă. O fi și de la suprarenale, nu știu…”, a declarat aceasta pentru Fanatik.

Actrița se va opera chiar de ziua ei de naștere

spital operație
Va merge să se opereze la Spitalul Universitar din Capitală / SURSA FOTO: Dreamstime

Operația pe care o privește cu atâta teamă a fost deja programată. Va avea loc chiar în ziua ei, la Spitalul Universitar din București.

În acea zi, Tora Vasilescu are cu adevărat nevoie de urările de sănătate și de o viață lungă din partea oamenilor.

”Sunt programată pe 21 martie, la Spitalul Municipal din București. Nu știu dacă atunci se va face intervenția sau pe 22 martie, chiar de ziua mea”, a spus ea.

Nu este prima operație pentru îndrăgita artistă

Operația pe care trebuie să o înfrunte acum este una dificilă. Cu toate acestea, nu este prima intervenție chirurgicală pentru marea actriță. Cu ani în urmă, a trecut deja prin o intervenție chirurgicală la menisc, iar mai înainte a suportat o alta pentru o discopatie cervicală.

Înainte de operație, Tora Vasilescu găsește alinare în grădina proprietății sale din Buftea. Acolo, renumita actriță și-a amenajat o mică plantație de legume ecologice. Mândria ei sunt roșiile din soiul „Inimă de Bou” pe care le cultiva cu grijă în solariile sale.

”În solarii am numai roșii cunoscute în popor cu denumirea de inima de bou, semințe din producție proprie. La am de foarte mult timp. Când guști din ele parcă muști din pepene. Așa de bune sunt”, a afirmat ea.

De altfel, preocuparea actriței pentru protejarea mediului înconjurător este serioasă. Din acest motiv, ea și-a instalat panouri solare în curtea sa.

În mod evident, dorința era să reducă și costurile cu energia electrică, care erau considerabile pentru casa actriței, ce trăiește dintr-o pensie modestă.