Francezii sunt cei mai relaxați, deoarece 89% din populație își folosește timpul alocat concediului.
China este pe ultimul loc în top 10 al celor mai workaholice țări, unde 65% din populație își utilizează zilele de concediu primite. În China sunt 11 sărbători naționale, iar angajatorii trebuie să ofere cel puțin 10 zile de concediu.
Doar 63% din suedezi își iau concediul legal. Aceștia sărbătoresc tot 11 zile și muncesc circa 1.610 ore pe an.
În India, 59% din populație apelează la zilele de vacanță. Indienii au 16 sărbători legale, însă angajatorii sunt obligați să dea zile libere doar pentru 12 zile.
Pe locul șapte în top se situează Brazilia, unde 59% din muncitori își iau zilele de concediu. În Brazilia sunt 11 zile de sărbătoare, iar angajatorii sunt obligați să ofere 30 de zile de concediu adițional.
În Canada, procentul muncitorilor care apelează la concediu este de 58%. Canadienii au puține sărbători legale, doar nouă pe an. Aceștia muncesc anual 1.699 de ore.
În Statele Unite ale Americii există 10 sărbători libere, însă angajatorii nu au o limită în numărul de zile de concediu pe care trebuie să le dea angajaților, dar în medie, sunt 15 zile. Americanii lucrează, în medie, 1.768 de ore pe an.
Doar 53% din sud-coreeni își utilizează zilele de concediu legal. În Coreea de Sud angajații au libere 15 zile pe an, de sărbătorile naționale, însă angajatorii sunt obligați să ofere 19 zile de vacanță.

Locul trei este ocupat de Africa de Sud, unde doar 47% din populația muncitoare se atinge de zilele libere. Aceștia au 12 zile de sărbătoarea, iar angajatorii trebuie să le asigure 21 de zile libere muncitorilor.
În Australia, 47% din populație își ia zilele libere alocate. Australienii beneficiază de opt sărbători pe an, iar numărul de ore lucrate anual se ridică la 1.690.
Japonezii sunt cei mai obsedați de muncă, doar 33% dintre ei își folosesc concediul alocat. Totuși, Japonia are și multe sărbători legale, respectiv 16 zile. Populația japoneză muncește anual în jur de 1.714 ore.

SURSA: Business Insider