Liderul clasamentului este show-ul „Românii Au Talent” de la Pro TV. Pe locul doi se află emisiunea „Acces Direct” de la Antena 1, iar pe al treilea loc emisiunea „Asia Express – Drumul Comorilor”.

Odată cu instraurarea stării de urgență și a carantinei, grila de primăvară a televiziunilor a fost parțial modificată, lucru care a adus schimbări interesante în topul emisiunilor TV.

Liderul topului se modifică față de ediția de toamnă, starul sezonului fiind Românii Au Talent, emisiune ce deține supremația în trei dintre cele opt dimensiuni luate în calcul, în timp ce în cazul celorlalte vorbim despre o clasare în top trei.

„Românii Au Talent a fost mereu vedeta grilelor de primăvară încă de la lansare.

În ceea ce privește audiențele TV, emisiunea se află la mare distanță de principalii concurenți, dar odată cu adăugarea tuturor dimensiunilor după care poate fi evaluată o emisiune, descoperim un competitor important care se situează destul de aproape de acesta.

Este vorba despre Acces Direct, candidat ce nu vine din zona de maximă audiență, ceea ce face și mai interesantă competiția.”, a spus George Mușat, Starcom Data Strategy & Analytics Manager.

Locul II

Acces Direct se menține pe locul doi, în special datorită dimensiunii comunităților de fani de pe rețelele sociale, dar și faptului că postările distribuite prezintă un interes ridicat din partea acestora.

Locul III

Asia Express ocupă locul al treilea în top. Această poziție se datorează interesului foarte mare al consumatorilor de conținut TV de a afla cine a câștigat cursa, dar și a numărului de aprecieri primite în rețelele sociale – unde s-a situat pe locul doi.

Celelalte emisiuni

Puterea Dragostei, liderul topului de toamnă, pierde teren față de sezonul anterior, în special din cauza scăderii performanței în ceea ce privește mențiunile în presă, dar și a scăderii volumului de conversație pe paginile de social media ale emisiunii.

iUmor este liderul de vizualizări în YouTube, la distanță considerabilă de următorul clasat.

Cu toate că a avut doar două difuzări în această perioadă, Chefi la Cuțite menține ridicat interesul fanilor, în special prin postările din social media.

Serialele de ficțiune

Produsele de ficțiune-dramă ale celor două mari generaliste, Sacrificiul și Vlad se întrec pentru top, cu un mic plus pentru serialul Antenei 1, în special datorită contului de YouTube unde vedem un număr impresionant de vizualizări.

Survivor România, emisiunea ce a avut premiera la Kanal D în această primăvară, reușește să atingă poziția a 11-a în top, datorită numeroasele discuții care au avut ca subiect principal emisiunea.

Performață TV

Emisiunile Pro TV rămân lider autoritar în clasament, având la bază audiențele TV. Antena 1 reușește să aducă pe ecran trei competitori serioși, față de unul singur în sezonul de toamnă. Acces Direct este singura emisiune din afara intervalului de maximă audiență prezentă în top.

Social media

În social media remarcăm prezența pe prima poziție a emisiunii Acces Direct, la distanță mare față de următorul competitor, Asia Express – Drumul Comorilor. Observăm o asemănare de punctaj, de 5.0, între cele două emisiuni, Puterea Dragostei și Românii Au Talent. Cu toate acestea, Puterea Dragostei reușește să ocupe locul al treilea.

Căutări în mediul online

În ceea ce privește căutările telespectatorilor în mediul online, Asia Express este emisiunea ce suscită cel mai mare interes în această primăvară. Aceasta a atins punctul de maximum în luna aprilie. Pe locul al doilea avem Puterea Dragostei, iar pe cel de al treilea Românii Au Talent – între cele două emisiuni fiind o diferență mare de punctaj, 5.0 vs. 3.4.

Audiențe

Românii Au Talent este lider autoritar în topul show-urilor. Emisiunea se detașează față de competiție cu un scor de 6.9 și lasă astfel în urmă iUmor, pe locul doi, cu un punctaj de 2.4 și Puterea Dragostei, pe locul trei, cu un punctaj foarte mic, de 1.8.