Dinamica a fost calculată luând în considerare trei variabile principale: numărul total de oferte existente în piaţă pentru fiecare din zonele analizate, numărul ofertelor nou intrate în piaţă în perioada dată, respectiv numărul ieşirilor în aceeaşi perioadă, respectiv septembrie-octombrie.
Pe locul doi se află zona Militari din Bucureşti, cu un număr total de 1.611 oferte. Aici au apărut şi cele mai multe oferte nou introduse în piaţă în intervalul analizat (506). Cu un număr total de 1.452 de oferte, din care 361 au fost introduse în ultimele două luni, cartierul Dristor ocupă locul al treilea. Pe locul patru se situează cartierul Drumul Taberei cu un număr total de 1.160 de oferte, din care 352 au apărut în intervalul analizat, în timp ce poziţia a cincea este ocupată de zona Berceni cu un număr de 861 de apartamente scoase la vânzare, 277 dintre ele fiind introduse în piaţă în această toamnă. Clasamentul pe Bucureşti este continuat de zonele Crângaşi, Tineretului, Iancului, Unirii şi Colentina.
Timişoara. Cu un număr total de 198 de apartamente scoase la vânzare în această toamnă, dintre care 75 au fost introduse în piaţă în ultimele două luni, zona Lipovei este cea mai activă zonă rezidenţială din Timişoara. Locul doi este deţinut de zona Aradului, cu un număr total de 189 de oferte, urmată de Girocului cu 129 de oferte.
Braşov. Cartierul Astra conduce detaşat clasamentul celor mai dinamice zone imobiliare din Braşov. În prezent, aici există 574 de oferte în segmentul rezidenţial, mai mult de o treime dintre acestea, 205 oferte, fiind introduse în piaţă în intervalul septembrie-octombrie. Pe locul doi se situează cartierul Răcădău cu 208 de apartamente de vânzare, urmat de Tractorul cu 194 de oferte disponibile în această toamnă.
Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa. Cea mai dinamică zonă din Cluj-Napoca este cartierul Mănăştur cu un număr total de 237 de oferte care vizează vânzarea de apartamente. Topul celor mai dinamice zone din municipiul Cluj-Napoca este continuat de cartierul Mărăşti şi zona Zorilor. În Iaşi, cele mai multe oferte se găsesc în zonele Tătăraşi, Alexandru cel Bun şi Nicolina, în timp ce zona cea mai dinamică din Constanţa este Tomis Nord.