Astfel, dacă în luna februarie a acestui an, pacienții au clasat Spitalul Universitar București pe poziția numărul 1 în topul spitalelor publice, urmat de Spitalul Militar Central și Spitalul de Urgență Floreasca, în luna septembrie, acest top a suferit modificări. Așadar, în momentul de față, Spitalul de Urgență Floreasca a urcat pe locul 1, în timp ce Spitalul Militar Central rămâne în continuare pe cea de-a doua poziție, iar Institutul Clinic Fundeni a urcat de pe poziția 6 pe poziția numărul 3.

De asemenea, topul clinicilor private arată diferit în acest moment, comparativ cu luna februarie 2013. MedLife și-a menținut poziția de leader, în timp ce Regina Maria a surclasat Medicover, care acum figurează pe locul 3.

În situația ipotetică  în care în următoarele 3 luni pacienții s-ar confrunta cu o problemă de sănătate, 62% dintre aceștia ar apela la o instituție medicală publică. Apelarea la instituțiile medicale private se regăsește în intențiile pacienților într-un procent mai scăzut, de 56%, acestea fiind alese pentru calitatea serviciilor medicale (78%), curățenie (57%) și timp scurt de așteptare (56%).