Sandra Bullock este actriţa cu cel mai mare succes în box office-ul american în 2009, an în care a reuşit să atragă audienţe mai mari decât George Clooney sau Denzel Washington, după o absenţă de doi ani pe marele ecran.

Topul actorilor care au adus cele mai mari încasări în anul precedent este publicat de Quigley Publishing Company având la bază un sondaj realizat în rândul a sute de directori de cinematografe.

Filme de succes

Anul trecut, Sandra Bullock a dominat acest top, după ce a revenit pe marile ecrane cu rolurile din comedia romantică “Vrei să te însori cu mine? / The Proposal”, drama “The Blind Side”, a cărei acţiune se petrece în domeniul fotbalului american. “Vrei să te însori cu mine?” a avut încasări de 315 milioane de dolari în întreaga lume, după ce a fost lansat în luna iunie, în timp ce “The Blind Side”, lansat pe 20 noiembrie, a adus încasări în valoare de 193 de milioane de dolari numai în SUA şi Canada.

Sandra Bullock a mai jucat şi în comedia “All About Steve”, lansată pe 4 septembrie în SUA şi Canada, unde a avut încasări de 34 de milioane de dolari.

Astfel, Sandra Bullock devine a opta femeia din topul Quigley, publicat anual din 1932. Înaintea ei, actriţa aflată în fruntea acestei liste a fost Julia Roberts, în 1999.

Johnny Depp şi Matt Damon, pe poziţiile următoare

În topul din 2009, Bullock este urmată de Johnny Depp, Matt Damon, George Clooney, Robert Downey Jr, Tom Hanks, Meryl Streep, Brad Pitt, Shia LaBeouf şi Denzel Washington.

Sandra Bullock a cunoscut succesul pe marele ecran cu filmul de acţiune “Speed: Cursa infernală”, în 1994, în care a jucat alături de Keanu Reeves.

SURSA: Mediafax