Având în vedere stocul limitat al căminelor universitare – atât cel public cât și cel privat, cererea se îndreaptă către garsoniere din zone strategic poziționate față de nevoile chiriașilor. Conform datelor Institului Național de Statistică la nivelul anului 2017 în regiunea București-Ilfov erau 33 de universități, cu 127.500 de studenți.

Agenţiile imobiliare ce vor participa între 7 şi 9 septembrie la Salonul Imobiliar Bucureşti au realizat un top al celor mai râvnite zone din Capitală.

LOCUL 1 – Dristor, nivel chirii garsoniere între 230 și 240 de euro

Deși nu se află în imediată vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor raportat la beneficii precum prezența în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 și M3) ce conectează cartierul la toate punctele majore de interes din București și proximitatea față de două centre comerciale cu numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber (ParkLake și București Mall).

LOCUL 2 – Grozăvești-Politehnica, nivel chirii garsoniere între 250-290 euro

Este zona tradițională a studenților din București, unde se regăsesc și cele două campusuri publice – Complexul Studențesc Regie și Complexul Studențesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicații, Facultatea de Psihologie și Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezența a două stații de metrou – Grozăvești și Politehnică, proximitatea față de Gara de Nord, centrul comercial AFI Palace și două parcuri – Parcul Grozăvești și Grădina Botanică.

LOCUL 3 – Ultra-centrală Unirii-Universitate-Romană, nivel chirii garsoniere între 290-310 euro

Este zona ce reunește cele mai mari centre universitare: Universitatea București cu cele 13 facultăți având numeroase specializări (Litere, Drept, Filosofie, Istorie, Biologie, Chimie, Matematică, Fizică, Geografie etc), Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice. Proximitatea față de Centrul Vechi, polul distracției din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante și cluburi, și față de Parcul Cișmigiu precum și rețeaua bine pusă la punct de mijloace de transport în comun – trei stații de metrou și numeroase stații de autobuze și troleibuze – sunt prinicipalele beneficii.

 

LOCUL 4 – Timpuri Noi, nivel chirii garsoniere între 280-300 euro

În zonă se află un pol al universităților private – Universitatea Dimtrie Cantemir, Nicolae Titulescu și Titu Maiorescu, cererea venind aici din partea unor studenți cu bugete lunare peste medie. Proximitatea față de Parcul Tineretului și Centrul Vechi, precum și recentele investiții în proiecte comerciale conferă zonei o aură de exclusivism, acesta fiind și motivul pentru care prețurile sunt mai piperate.

LOCUL 5 – Eroilor – Ştirbei Vodă, nivel chirii garsoniere 255-280 euro

O prelungire a zonei ultra-centrale, aici regăsim Universitatea de Medicină și Farmacie cu patru specializări (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Moașe & Asistență Medicală) și Universitatea Națională de Apărare. Prezența stației de metrou, proximitatea față de parcuri (Eroilor, Operei și Cișmigiu), precum și față de zona ultra-centrală sunt principalele beneficii ale acestei zone.