Pentru a trăi experienţa unică a unui tracbuc adevărat, pasionaţii sunt gata să scoată din buzunar chiar şi milioane de lei. Măcar la ocazii. „Capital” vă prezintă un top al celor mai scumpe trabucuri de pe piaţa românească.

CMC SALOMONES
187,2 LEI

Amestecul de tutun din acest trabuc este un secret foarte bine păzit, însă brandul de trabucuri Laura Chavin dezvăluie noua metodă de producţie: o a doua frunză, extrem de delicată, înconjoară trabucul între înveliş şi stratul de legătură cu conţinutul. Amestecul Concours des Meilleurs Conaisseurs conţine tutunuri din Cuba,  bine maturate şi de cele mai fine provenienţe. Havanele se găsesc într-o ediţie limitată de numai 100 de cutii pe an. Compania care deţine dreptul de a distribui pe piaţa românească această marcă este Transilvania Hotels&Restaurants.

COHIBA ESPLENDIDOS
130 LEI

183-40857-04_cohibaesplendidos.jpgÎntr-o suburbie din Havana, trabucurile specia­le, realizate ma­nual din cel mai bun tutun, erau destinate doar lui Fidel Cas­tro şi unui număr restrâns de înalţi conducători ai statului. Marca a devenit accesibilă internaţional după anul 1982, când Castro a decis să lanseze Cohiba ca brand personal, trabucurile intrând direct în clasa premium. Caracteristicile acestui trabuc sunt lungimea de 178 mm şi diametrul de 18,26 mm. Ceea ce îl face unic este faptul că este supus la trei runde de fermentaţie. Modelul poate fi găsit în shopurile Rendez-vous, situate în Craiova, Slatina şi Târgu-Jiu.

H. UPMANN SIR WINSTON
85 LEI

183-40858-04_h.upmannsirwinson.jpgCalitatea acestui trabuc este excelentă. Fiind o „vitolă” a mărcii H. Upmann, gustul tutunului este intens şi de o calitate de primă clasă. Datorită aromei generoase, Sir Winston este un trabuc ideal de savurat într-o întâlnire sau pen­tru a încheia o după-amiază într-o atmosferă plăcută. Produsul este comercia­lizat în două ma­gazine, La Casa del Habano, res­pectiv El Unico Băneasa.