Apple şi Ericsson se judecă, în prezent, după ce compania americană a refuzat să reînnoiască licenţa pentru tehnologia LTE furnizată de suedezi. Oficialii Ericsson au declarat că acordul de licență a expirat și, în ciuda a doi ani de negocieri, nu s-a putut ajunge la un acord. Fiecare smartphone şi tabletă Apple cu capabilităţi celulare utilizează tehnologia LTE Ericsson.

Apple a dat în judecată Ericsson în California şi solicită tribunalului să confirme faptul că nu încalcă patentele Ericsson. Reprezentanţii Apple susţin că brevetele LTE deţinute de suedezi nu sunt esenţiale pentru standardele din industrie, iar Ericsson cere  o sumă prea mare pentru utilizarea tehnologiei.  Redevenţele ar trebui să fie bazate pe valoarea cipului care include tehnologia, susţin cei de la Apple. Americanii vor ca tribunalul să stabilească o redevenţă rezonabilă în care brevetele sunt considerate esențiale.

De cealaltă parte, Ericsson a dat în judecată Apple în Texas şi solicită instanței să determine dacă brevetele sale sunt esenţiale şi dacă suma cerută este rezonabilă şi nediscriminatorie. Suedezii speră să se ajungă în cele din urmă la un acord şi cele două companii să îşi extindă parteneriatul.