Întrebat marţi, la MJ, dacă poate fi grăbit procesul de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă, Tudorel Toader a răspuns:

"Judecătorii din Serbia sunt independenţi, precum judecătorii din România. Ministerul Justiţiei a transmis toate documentele solicitate. Periodic, Ministerul Justiţiei se interesează de evoluţia cauzei. Ultimul răspuns pe care l-am primit – urmează ca instanţa să stabilească termen şi să decidă. Este foarte posibil, de fapt am făcut demersuri, ca să realizez o deplasare în Serbia, să am o întrevedere oficială cu ministrul Justiţiei din Serbia pentru a mă documenta la faţa locului, dar, în niciun caz, pentru a grăbi procesul, pentru că niciun oficial din Serbia sau din altă parte nu poate interfera în procesul legislativ din România, nu poate interfera în înfăptuirea actului de justiţie din România". 

Sebastian Ghiţă are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale. El a fugit din ţară în decembrie 2016, fiind prins în Serbia în luna aprilie a acestui an, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze. (Sursa: Agerpres)