Producătorul de ceasuri Tissot, parte a grupului Swatch, nu este străin de sport. Ba chiar este unul dintre brandurile cel mai des întâlnite în contractele de sponsorizare ale unor competiții precum Ice Hockey World Championship (IIHF), Fédération Internationale d'Escrime (FIE),  International Basketball Federation (FIBA), MotoGP, NASCAR, Australian Football League (AFL) sau FIM Superbike World Championship (WSBK). Cu un astfel de portofoliu este limpede că asocierea cu NBA nu a fost extrem de dificilă deși este prima pe care liga nord-americană de baschet o încheie cu un producător de ceasuri. De altfel, acest parteneriat include nu doar NBA ci și competițiile asociate precum Women’s National Basketball Association (WNBA) și NBA Development League (NBA D-League). În contrapartidă, pe lângă suma de circa 200 de milioane de dolari pe care o estimează presa americană ca valoare a contractului, Tissot s-a angajat să dezvolte un sistem performant de cronometrare care va fi prezent în toate cele 29 de arene în care se desfășoară meciurile din NBA în sezonul 2016 – 2017.

„Marca Tissot este foarte mândră să se asocieze cu NBA și de a își crea astfel o puternică legătură cu jucătorii și fanii acestora. Emoțiile și spiritul din spatele acestei competiții pasionante se vor regăsi în produsele noastre”, a declarat François Thiébaud, președintele Tissot. Ce nu spune cu atâtea cuvinte Thiébaud este că, grație contractului, compania sa deține licența de a produce ceasuri pentru toate echipele din NBA și, mai ales, fanii acestora, va participa la toate evenimentele aflate sub egida ligii nord-americane de baschet și va putea utiliza marca celui mai puternic campionat al acestui sport din lume în evenimente, campanii de marketing și publicitate.

La succesul acestei inițiative a Tissot se pare că a pus umărul și baschetbalistul echipei San Antonio Spurs, Tony Parker, acesta având deja un contract cu marca elvețiană de ceasuri membră a Swatch Group. Alături de Tissot, din marele grup mai fac parte mărci precum Breguet, Harry Winston, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz, Léon Hatot, Omega, Longines, Rado, Balmain, Certina, Mido, Hamilton și Calvin Klein Watches.