Modernizarea ştrandului UMT din Timișoara a trecut deja printr-o modernizare, în urmă cu câţiva ani, locaţia oferind acum şi servicii de SPA, cu nămol de la Techirgiol şi masaj, pe lângă binecunoscuta apă termală. După câţiva ani în care s-au luptat cu autorizaţii, cei de la Promt (firma care a privatizat UMT-ul) au demarat cea de-a doua etapă de dezvoltare.

Intenţia este să construiască pe locul fostului stadion de pe strada Avram Imbroane, nr. 56, un aquapark în adevăratul sens al cuvântului, care să cuprindă şi actualul ştrand.  Pe terenul pe care acum nu se mai joacă de mult fotbal şi pe spaţiile învecinate se va construi un hotel, piscină acoperită şi altele, astfel încât zona să devină, aşa cum spune anunţul de pe panoul şantierului, un „Parc de agrement şi sport”.

Acesta va cuprinde construcţia unui corp pentru recepţie (P+1E), corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), corp administraţie şi spaţii cu alte destinaţii (P+2E), conform PUZ-ului aprobat prin HCL.

În vechiul proiect exista şi construcţia unui hotel, care însă nu mai apare în cel de acum. Conform autorizaţiei, data începerii lucrărilor a fost 26 mai 2021, iar data finalizării este 20 iunie 2022.

Parcul acvatic este promis din anul 2015

Primarul Timișoarei a anunțat încă din 2015 că face parc acvatic în Timișoara. Spunea că „ori facem cel mai tare aquapark, ori nu-l mai facem”. Erau trei variante de amplasament: Timișoara, Dudeștii Noi sau Moșnița Nouă. Se vorbea încă de atunci despre un studiu de fezabilitate, decizia realizării acestuia fiind luată încă de la începutul anului de consilierii locali.

Un an mai târziu, în martie 2016, într-o audiență live pe Facebook, tot edilul-șef le transmitea timișorenilor că nu se va face un aquapark în Timișoara, pentru că nu este eligibil un astfel de proiect pe fonduri europene.

Iar în 2017 s-a răzgândit din nou și anunța că Timișoara va avea aquapark cu bani din bugetul local. Estimările de atunci arătau că ar fi nevoie de 15 milioane de euro, iar planul celor din primărie era să ia un credit pentru această investiție, potrivit tion.ro