Situat la 13 km de centrul Bucureştiului, în localitatea Chiajna, pe o stradă adiacentă autostrăzii Bucureşti-Piteşti, parcul are o capacitate de 7.000 de vizitatori zilnic. Printre atracţii se numără prima piscină cu valuri din Bucureşti – ”Monsoon Lagoon”, care recreează atmosfera unei insule tropicale, cu valuri de diferite forme şi mărimi, şi 27 de tobogane pentru amatorii de senzaţii tari – toboganele multibandă Geronimo, cele de cădere liberă Wahoo şi banzai, roboganul de viteză Yihaa, iar pentru cei mai curajoşi Boomerango şi Super Bowl, potrivit Agerpres.

Parcul este parcurs de o piscină inelară, cu o lungime de peste 500 m, denumită râul leneş Wakkatoja, care are în centru Cetatea Ploii construită pe mai multe niveluri şi echipată cu 70 de elemente de joacă.

Vizitatorii vor dispune, de asemenea, de o zonă de 3.000 mp de plajă, restaurante, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri, terenuri de volei de plajă, 20 de foişoare private.

Divertiland funcţionează în sistem cashless/cardless, pe bază de brăţări RFID, un sistem foarte popular în marile parcuri de distracţii din lume, care permite efectuarea rapidă şi sigură a tranzacţiilor, monitorizarea contului clientului şi încărcarea cu bani a contului în punctele special amenajate, conform aceleiași surse.

Potrivit lui Alejandro Poulakis, administratorul şi investitorul de la Divertiland, parcul ”La Plajă” se întinde pe o suprafaţă de circa 30 de hectare, terenul fiind achiziţionat pe parcele în perioada 2005-2007. Pe lângă parcul acvatic, până în anul 2015 vor fi deschise şi un parc de distracţii Adventure Park şi centrul de divertisment familial Oasis Fun Center, precum şi un club sport&wellness.

Parcul de distracţii va fi construit în imediata apropiere a parcului acvatic şi se va întinde pe o suprafaţă de 42.000 mp.

Programul parcului acvatic este de la ora 9.00 la ora 22.00, iar preţul de intrare variază înter 40 şi 70 de lei. La dispoziţia vizitatorilor sunt puse gratuit parcare privată şi securizată, vestiare, şezlonguri şi umbrele.

Compania Magic World Developments a fost înfiinţată de familia de investitori Constantino, ai cărei membri sunt originari din Venezuela. Grupul de investitori finanţează şi dezvoltă proiecte imobiliare în diverse sectoare în state precum Venezuela, Puerto Rico, Bulgaria, România şi Grecia.