În ultima vreme, guvernanții au introdus diverse măsuri de sprijin pentru populație. De la implementarea cardurilor sociale și acordarea de tichete pentru plata facturilor, până la stabilirea unor limite pentru prețurile alimentelor, energiei electrice și gazelor.

Însă beneficiile nu se opresc aici. Angajații români au primit o serie de avantaje suplimentare, pe care poate că până acum nu le aveau. Nu vorbim doar despre zilele libere, ale căror număr a crescut. Angajaților li s-au acordat, de asemenea, de tichete cu ocazia diferitelor sărbători, care au fost de real ajutor pentru ei.

Prin urmare, în doar câteva zile, o nouă categorie de angajați români va primi carduri cadou.

Doamnele vor primi tichete cadou de 300 de lei cu ocazia Zilei Femeii

Angajatorii recompensează doamnele cu ocazia zilei de 8 martie. Aceștia le oferă tichete cadou pe suport electronic în valoare de până la 300 de lei.

Ziua Internațională a Femeii reprezintă o oportunitate valoroasă pentru angajatorii din România să-și exprime recunoștința și aprecierea față de femeile din companie.

În această zi specială, femeile pot primi până la 300 de lei prin intermediul cardului cadou. Sumele alocate nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale.

Potrivit datelor Up România, în anul trecut, numărul angajatorilor care au optat să ofere acest beneficiu suplimentar angajatelor a înregistrat o creștere de 58% în comparație cu anul 2022. De asemenea, numărul femeilor care au beneficiat de acest cadou a înregistrat o creștere de 37% față de anul anterior.

Datele Up România arată că sumele încărcate pe cardurile cadou pentru Ziua Femeii sunt cheltuite într-un interval de timp mai mic de o lună de la alimentare. Majoritatea beneficiarelor optează să se răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și actualizeze garderoba sau să achiziționeze articole pentru copii, notează Mediafax.

Ce categorii de femei pot beneficia de tichetele cadou?

Conform clarificărilor furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), voucherele sau tichetele cadou pot fi acordate în următoarele situații:

  1. Cadouri oferite angajaților și copiilor minori ai acestora cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  2. Cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie;
  3. Cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Mai multe puteți citi aici.