Una dintre cele mai celebre emisiuni din lume, care a generat apoi variante în mai multe ţări, a fost anulată, după 17 ani.

Adio, X Factor! Emisiunea britanică de talente, anulată după 17 ani

Este vorba despre show-ul britanic “The X Factor”, emisiunea de talente creată de Simon Cowell. Aceasta a fost pentru prima oară difuzată în anul 2004 şi a avut nu mai puţin de 445 de episoade, întinse pe parcursul a 15 sezoane.

Show-ul a fost produs de Thames, compania de producţie TV a Fremantle, şi de Syco Entertainment, firmă deţinută de Simon Cowell.

În februarie 2020, chiar înainte de decretarea pandemiei, “The X Factor” a luat o pauză, iar anunţul oficial de atunci a fost că emisiunea va reveni în 2021. Câteva luni mai târziu însă, au apărut zvonuri cum că show-ul lui Simon Cowell ar putea fi anulat.

“The X Factor” a fost cel mai important proiect al lui Cowell de până acum. Pe lângă vânzarea formatului peste tot în lume, inclusiv în România, show-ul a lansat carierele unor formaţii sau artişti celebri, precum One Direction, Little Mix, Leona Lewis şi Olly Murs.

Care este următorul proiect al lui Simon Cowell?

Cowell nu va renunţa însă la show-urile de talente: următorul său proiect este un concurs muzical numit “Walk the Line”, dezvoltat pentru pentru ITV şi platforma ITV Hub, scrie The Sun, preluat de News.ro.

Artişti cântă pe scenă în faţa unui juriu condus de Cowell. Primii doi clasaţi ai serii sunt apoi reevaluaţi şi fie primesc un premiu în bani şi părăsesc competiţia, fie merg mai departe şi continuă concursul. Cu cât artiştii stau mai mult în concurs, cu atât mai mare este premiul.

Formatul este co-produs şi co-dezvoltat de Syco Entertainment şi Lifted Entertainment, parte a ITV Studios, şi de echipele din spatele show-urilor de succes „I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here!” şi „Love Island” de la ITV.