Antena 1 nu va mai difuza, cel mai probabil, show-ul de televiziune X factor. Această știre a făcut joi înconjunjurul mass-media și pornea de la ideea că, după șapte ani și opt sezoane, postul de televiziune nu a semnat un nou contract de licență pentru program. Reprezentanții Antena 1 nu au infirmat, atunci, informația, menționând doar că postul deţine în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. 

Vineri dimineață, însă, Antena 1 a venit precizari despre subiect. “În urma informaţiilor apărute în data de 28.02.2019 pe site-ul paginademedia.ro cu privire la licenţa X Factor, precum si la difuzarea unui nou sezon al show-ului, informaţii preluate ulterior în spaţiul public, Antena Group doreste să facă următoarele precizări: Antena Group deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor si va continua producerea acestui show de divertisment. Antena Group îsi rezervă dreptul de a comunica programarea acestui format în grila postului, în conformitate cu strategia trustului”, se arată într-un comunicat de presă.  
Showul este difuzat de şapte ani şi a avut până acum opt sezoane. pt sezoane, nouă juraţi şi un punct final. Antena 1 nu a mai prelungit licenţa X-Factor.  De-a lungul celor opt sezoane, cei de la X-Factor au fost permanent în competiţie cu Vocea României de pe Pro TV. De câteva ori, a suflat chiar în ceafa celor de Vocea României. De fiecare data însă, X-Factor era depăşită de Pro TV. Din opt sezoane de X Factor, doar patru şi jumătate au fost în competiţie directă cu Vocea României.