Tesla va ridica, în 2020, o fabrică la Berlin. În această fabrică, compania dorește să fabrice 500.000 de vehicule electrice pe an.

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a raportat că Tesla va investi până la 4 miliarde de euro (4,41 miliarde de dolari) în această fabrică.

Pe lângă posibilitatea de a cumpăra mașini Tesla în Europa, compania ajută statul german prin crearea a 10.000 de locuri de muncă.

Elon Musk a anunțat recent că va deschide la Berlin prima fabrică din Europa a companiei Tesla, care va produce baterii, trenuri de rulare și mașini. Aceasta este a patra gigafabrică a Tesla, după cele din Nevada (SUA), New York (SUA) şi Shanghai (China).

România, pe lista lui Elon Musk

Elon Musk intenționează să se extindă, motiv pentru care acesta dorește construirea mai multor fabrici Tesla în Europa. Printre țările menționate de acesta se află și România.

Acesta a anunțat intenția sa de a construi o fabrică Tesla în România încă din luna august, pe pagina sa de Twitter, când a atras atenția că steagul țării noastre este identic cu cel al Ciadului.

Momentan, pe pagina oficială Tesla, la rubrica unde poți găsi compania, se află în dreptul României doar trei stații de încărcare: una în București, una în Craiova și cealaltă în Brăila. În dreptul fiecărei locații este scris coming soon, dovadă că stațiile nu sunt încă accesibile.

Întrebat pe Twitter de către Dragoș Stanca, fondator UPGRADE 100 (în trecut, iCEE.fest) dacă vine și în țara noastră, Elon Musk a răspuns că speră să vină cât de curând.

Guvernul german susține achiziționarea de mașini electrice

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și producătorii auto germani au fost de acord să majoreze prima pentru achiziționarea automobilelor electrice.

Bonusul de mediu, cum este numit în Germania, ar urma să fie majorat până la 6.000 de euro pentru fiecare autovehicul electric. Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, a declarat că industria auto va continua să suporte jumătate din costuri. Măsurile vor fi valabile până în anul 2025.

Mașinile Tesla au un preț pe măsură

Modelul de bază Tesla Model 3 Standard Range Plus are o autonomie de 409 kilometri, o viteză maximă de 225 km/oră și poate realiza sprintul de la 0 la 100 km/oră în 5,6 secunde. Prețul este de 39.500 de euro.

Cei care vor o autonomie mai mare pot achiziționa varianta Model 3 Long Range, cu o autonomie de 560 km, care costă 48.200 de euro, iar varianta de top Performance costă 52.900 de euro și oferă 530 km autonomie, însă atinge 100 km/oră în 3,4 secunde.

Tesla Model S costă cel puțin 72.600 de euro și oferă o autonomie de cel puțin 610 kilometri, în timp ce Model X începe de la 77.700 de euro și oferă o autonomie minimă de 505 km.

În prezent, românii pot cumpăra mașini Tesla din alte țări însă prețul final va fi unul mai mare din cauza TVA-ului și al taxelor vamale.