”Cel care primeşte acasă pizza nu trebuie să meargă el mai departe cu cel care adus pizza pentru a se convinge că pe bonul de casă va fi bătut bacşişul. Cel care livrează acel aliment, dacă primeşte o astfel de sumă, la momentul la care ajunge la sediu, atunci are această obligaţie legală să marcheze pe casă suma primită ca bacşiş. Sunt zone pe care nu putem găsi printr-un act normativ o reglementare 100%, cum e livrare de pizza acasă şi taxi”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.  El a adăugat că în România există 'o inventivitate dusă la extrem' în domeniul plătirii de taxe iar taxarea bacşişului a fost cerută din piaţă.

”Au fost luate în discuţie exemple din alte state europene, din afara Europei, modul în care acolo bacşişul este reglementat şi impozitat. Din cele existente pentru România, asta a fost măsura care asigura o abordare cât de cât echilibrată din toate celelalte propuneri”, a menţionat ministrul Finanţelor.

Teodorovici a precizat că s-a luat în calcul includerea bacşişului în nota de plată, dar atunci s-ar fi aplicat inclusiv TVA de 24% la sumă şi s-ar fi impus în mod obligatoriu, legal, scoaterea bacşişului din buzunarul omului, ceea ce nu era corect.

”Au fost multe discuţii pe tema asta, orice idee, orice propunere trebuie să fie luată în calcul şi vom putea veni cu astfel de modificări pe care trebuie să le reglăm din mers. Este un pas foarte mare faţă de ce a fost înainte, dar nici vorbă să poţi regla absolut toate posibilele speţe”, a conchis Teodorovici