Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost răspuns unor serii de întrebări puse de analistul economic, Daniel Apostol. Concis ministrul a fost întrebat de ce deficitul crește fără a avea mari investiții.

”Execuția bugetară la primele 5 luni ne arată domnule ministru un deficit de 1,4% din PIB, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. De ce nu reușim să echilibrăm, să diminuăm, raportul negativ dintre venituri și cheltuieli bugetare? De ce nu reușim să îndreptăm mai multe cheltuieli pe zona cheltuielilor de capital, pe zona investițiilor”, a întrebat Daniel Apostol.

Ministrul a ținut să precizeze că Guvernul și-a asumat o serie de modificări legislative cu un impact consistent în zona de buget, făcând referire la lega salarizării, legea pensiilor și altele, care au avut drept scop corectarea unor nedreptăți care au persistat mulți ani.

”Ne-am asumat câteva modificări cu impact consistent în zona de buget. Toți am vorbit că e nevoie să face ceva ca lumea să nu mai plece din această țară. Chiar dacă e cale lungă, noi ne-am asumat. Măsura s-a luat și vedem efectele. În zona de construcții, oamenii au început să se întoarcă în șantiere. Nu mai discut despre creșterea în zona de educație și sănătate.

Unul dintre factori este că am crescut salariile. Acest deficit nu pune o problemă în plata salariilor sau a pensiilor.”, a spus Teodorovici, la Antena 3.