Dacă intenţionaţi să vă petreceţi serile din sezonul rece jucând tenis de câmp, ar trebui să vă grăbiţi. Cele câteva terenuri acoperite din Bucureşti, cunoscute mai popular ca „baloane“, sunt deja ocupate aproape integral, cel puţin în orele accesibile clienţilor-tip, adică persoane cu venituri medii spre ridicate, care lucrează, în general, până la ore înaintate din seară. „După ora 19? Cred că doar sâmbătă şi duminică avem. S-ar putea şi miercuri de la 20, dar nu sunt sigur. Poate vreţi după ora 22?“, spun cei de la Tennis Class. Aproape acelaşi răspuns l-am primit de la toate celelalte opt cluburi de tenis pe care le-am contactat.
În concluzie, puteţi găsi cel mult o zi, două, în timpul săptămânii, şi asta dacă vă grăbiţi. Mai ales că sunteţi la concurenţă cu clienţi vechi, unii care de cinci-șase ani  îşi reînnoiesc abonamentele  de iarnă încă de la finalul lunii septembrie. Mulţi şi-au făcut deja abonament pe tot sezonul, adică cele 16 săptămâni din perioada noiembrie-februarie. Nici dimineaţa nu este uşor de găsit un loc, din cauza sportivilor de grădiniţă. „Până la ora 11 nu putem face rezervări, pentru că avem grupele de copii începând cu ora 8“, anunţă patronul unui alt club din Capitală. Terenuri există în majoritatea sectoarelor Bucureştiului, însă cele mai multe şi cel mai bine cotate se găsesc în sectorul 1, în zona de nord a oraşului. Aici şi-au amplasat academiile şi câţiva foşti tenismeni de performanţă, ca Dinu Pescariu.
Abonamentul, cea mai bună soluţie
Dacă în mod normal opt ieşiri pe lună ar costa minimum 400 de lei, în cazul în care optaţi pentru un abonament, preţul scade şi până la 300 de lei. Atenţie însă, există reguli şi pentru abonamente. „Dacă vreţi un abonament pentru perioada de iarnă, în balon, trebuie să îl faceţi până cel târziu la mijlocul lui octombrie. Pentru perioada de primăvară, abonamentele se fac în ianuarie“, spune administratorul unui club din cartierul Titan, care ne oferă şi o soluţie mai ieftină. „Abonamentul la noi nu este nominal. Avem destule grupuri de câte patru-cinci persoane, care îşi fac abonament în comun“, spune acesta. Zilele de weekend sunt ocupate cel mai repede, iar zilele de luni şi miercuri sunt, în general, mai libere.
Dacă partea financiară nu este o problemă, există şi alte motive pentru care un abonament este de preferat. Primul, şi cel mai important, este siguranţa că în zilele în care s-a făcut programarea poţi juca cel puţin două ore de tenis. De altfel, în perioada de iarnă, când spaţiile disponibile sunt limitate de numărul baloanelor sau al sălilor disponibile, abonamentul pare a fi singura soluţie. O bună parte a administratorilor de cluburi de tenis şi-au diversificat, în ultimii doi ani, afacerile, oferind pe lângă posibilitatea de a practica sportul alb şi abonamente la piscină, de exemplu, sau la săli de
fitness.
Cu mult mai căutat decât tenisul este fotbalul, care poate fi şi el practicat în baloane special amenajate. Costurile unui meci de fotbal sunt mult mai mici decât cele pentru un meci de tenis. Pe lângă faptul că pentru desfășurarea jocului nu este nevoie decât de o simplă minge, costul abonamentului se împarte la numărul de jucători, ajungând să coste sub 15 lei de persoană.
Echipament scump
În afara cheltuielilor aferente închirierii terenului de tenis (50 de lei/oră în medie), trebuie luate în considerare şi costurile echipamentului. Mai ales dacă vrei să foloseşti materiale de calitate. Cluburile închiriază rachete şi mingi, însă destul de uzate. O rachetă nouă poate fi găsită la preţuri de la 200 de lei (Babolat, Prince sau un Wilson mai slab) până la 800-900 de lei,  o rachetă de calitate medie – Fischer sau Wilson.
Rachetele din materiale speciale sau care sunt replici perfecte ale celor folosite de marii jucători pot costa însă până la 1.500 de euro. Un set de trei mingi ajunge la aproximativ 40 de lei.
De menţionat că mingi mai ieftine pot fi găsite la arenele BNR, unde se vând „la bucată“ mingile folosite la BCR Open România. O astfel de minge cu „încărcătură“ de competiţie internaţională costă circa 5 lei bucata, deşi nu a fost folosită decât un singur game.
60 de lei  este preţul mediu al unei ore de tenis de câmp pe teren acoperit. Fără abonament, şansele de a găsi liber un teren se apropie de zero.